Головна » 2021 » Січень » 24 » Ніколи не пізно тренувати мозок

Ніколи не пізно тренувати мозок

тренування мозок

Ніколи не буває пізно збільшувати обсяг сірої речовини в мозку. Чим частіше ми тренуємо інтелект, тим нижче ризик розвитку старечого недоумства.

Людський мозок - це високочутливий одержувач величезного обсягу інформації, який стимулює наш організм кожну секунду. Але здатність переробляти цей потік інформації різниться від людини до людини.

Саме тому мозок потребує регулярних тренуваннях точно так же, як і тіло в фізичних навантаженнях. Стійкі до впливу мозок може переносити часті і навіть регулярні травми, він здійснює різні розумові процеси, захищається від неврологічних хвороб і психічних порушень, включаючи депресію.

Нарешті, такий мозок зберігає більший обсяг когнітивної пам’яті, необхідної для різних завдань.

Раніше було прийнято говорити, що нервові клітини не відновлюються, але це не так. У 2018 році вчені Колумбійського університету вперше довели, що літні люди можуть генерувати таку ж кількість нових клітин мозку, як і молоді.

Звичайно, в літньому віці є набагато менше надійних і здорових кровоносних судин в мозку, але здатність вирощувати нові клітини не втрачається. Якщо ви хочете продовжувати будувати мозок, потрібно просто зберігати здоров’я. А для цього мозку потрібні регулярні тренування.

У літньому віці буває складно зберігати почуття сенсу в житті, але це – ключовий компонент здоров’я мозку. Необхідно продовжувати вчитися і засвоювати нову інформацію, вивчати іноземні мови, працювати волонтером і допомагати іншим людям, вчитися співу і кулінарним навичкам, а якщо вам не дуже зручно відвідувати якісь гуртки і заняття очно, можна переходити на онлайн-навчання.

Допомагає читання і прослуховування музики, розгадування кросворду і будь-які інші хобі, які вимагають напруги інтелекту. У всіх цих випадках ми тренуємо мозок і допомагаємо йому народжувати нові клітини, захищаючи себе від небезпечних хвороб, пише The Daily Mail.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-01-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1370

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]