Головна » 2014 » Листопад » 17 » Нинішня влада не повторить помилки лідерів "Помаранчевої революції": уряд є продовженням коаліції, - Аваков

Нинішня влада не повторить помилки лідерів "Помаранчевої революції": уряд є продовженням коаліції, - Аваков

"Народний фронт" готовий йти на все, аби не повторити ту ситуацію.

Міністр внутрішніх справ і один з лідерів "Народного фронту" Арсен Аваков зазначив, що нинішня влада не допустить розколу демократичних сил.
Нинішня влада не повторить помилки лідерів Помаранчевої революції уряд є продовженням коаліції - Аваков

Про це він сказав в інтерв'ю "Інсайдеру".

"Не можна повторювати конфлікт 2005 року "Ющенко - Тимошенко". Ми це ясно розуміємо, не підемо на це - зробимо все, що б всі сили Майдану працювали разом, а не починали гонку на взаємознищення", - заявив він.

Аваков зауважив, що "Народний фронт" готовий йти на все, аби не повторити ту ситуацію.

"Щоб уникнути цього конфлікту, згубного для країни в умовах війни, ми готові на все. Ми в цьому випадку скажемо: "Товариші дорогі, формуйте склад уряду, ми вас підтримаємо, робіть". Але профанувати ситуацію не дозволимо", - сказав він.

За його словами, "Народний фронт" здатний створити уряд своїми силами, але така модель непрацездатна.

Він пояснив, що уряд є наконечником коаліції, виконавче вістря, і якщо в уряді сидітиме "Народний фронт", а в парламентській коаліції – інші частини, які регулярно критикуватимуть, то виникатиме конфлікт.

"І це непрацездатна модель. Уряд є продовженням коаліції. Коаліція є продовженням уряду. Ось так має бути. Баланс", - заявив міністр.

За його словами, у складі уряду повинні бути міністри від всіх тих, хто увійшов до коаліції, щоб кожен з них розділив ступінь відповідальності.

"В іншому випадку це політиканство, яке неприпустиме в момент, в якому перебуваємо ми зараз в країні", - додав він.

Нагадаємо, що представники партій, які пройшли до Верховної Ради, досі не домовилися про створення коаліції. Зараз до цього процесу залучені п'ять політсил: "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія, "Батьківщина".

15 листопада партія "Блок Петра Порошенко" оприлюднила робочий проект коаліційної угоди із 27 розділів.

Як повідомляв iPress.ua, вчора учасники коаліційних переговорів узгодили текст реформ в майбутній угоді.

Також під час підготовки коаліційної угоди представники партій погодили вибори мерів у два тури.

Вчора на прес-конференції прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк озвучив кандидатури, які він пропонує на посади в новому складі Кабінету міністрів, серед них багато чинних міністрів.

Однак кандидат в народні депутати, який обраний до Верховної Ради 8-го скликання від "Блоку Петра Порошенка" Микола Томенко заявив, що Арсеній Яценюк не погоджував список запропонованих кандидатур на місця в новому Кабінеті міністрів.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що хоче повного оновлення складу уряду, водночас на посаді прем'єр-міністра погодився залишити Арсенія Яценюка.

11 листопада, всі політсили, крім "Опозиційного блоку", які подолали 5-відсотковий бар’єр підписали коаліційний протокол, який стане основою коаліційної угоди і програми дій уряду.

Потенційні учасники коаліції домовилися ніколи не приймати в більшість членів "Опозиційного блоку" і депутатів, які голосували 16 січня 2014 року за диктаторські закони.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
17-11-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11019

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]