Головна » 2019 » Липень » 19 » Нова глава Єврокомісії - не можна ігнорувати аргумент Польщі про 1,5 млн біженців з України

Нова глава Єврокомісії - не можна ігнорувати аргумент Польщі про 1,5 млн біженців з України

Не можна ігнорувати аргумент Польщі про 1,5 млн біженців з України - нова глава Єврокомісії

Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС має реформувати європейські закони про надання притулку.

Обраний президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз не може "ігнорувати" аргументи країн, які відмовляються приймати біженців з Африки та Близького Сходу. Про це повідомляє EUobserver.

Зокрема, очільниця нагадала заяви Польщі про нібито прибуття до країни 1,5 млн біженців з України.

"Наприклад, Польща стверджує, що прийняла 1,5 мільйона українців - з країни, де протягом багатьох років триває гібридна війна, в якій люди продовжують помирати", - зауважила вона.

За її словами, ЄС "має реформувати Дублін", посилаючись на європейські закони про надання притулку.

Нагадаємо, 3 липня 2018 року канцлер Німеччини Ангела Меркель та міністр внутрішніх справ Горст Зеегофер дійшли згоди в конфлікті щодо міграційної політики, який загрожував існуючій коаліції. Так, угода Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Меркель та Християнсько-соціального союзу (ХСС) Зеегофера полягає у створенні так званих транзитних центрів на німецько-австрійському кордоні, з яких будуть депортувати шукачів притулку, які вже звернулися в іншу країну ЄС.

30 червня 2018 року стало відомо, що Меркель домовилася з 14 країнами про прискорення процедури повернення мігрантів, які намагаються в'їхати до Німеччини.

Напередодні лідери ЄС на саміті в Брюсселі досягли домовленості щодо міграційної політики після понад десять годин переговрів та спроби Італії заблокувати рішення.  Зокрема, лідери ЄС домовились створити центри для мігрантів у тих країнах, які на це добровільно погодяться. Так, у таких  центрах визначатиметься, хто з мігрантів потребує політичного притулку, а хто  має бути депортований. Наразі не відомо, які країни погодились розмістити дані центри.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
19-07-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1439

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]