Головна » 2023 » Червень » 7 » Новий план боротьби із нелегальними мігрантами вигадав Євросоюз

Новий план боротьби із нелегальними мігрантами вигадав Євросоюз

Єврокомісія представила у вівторок 6 червня план дій ЄС щодо міграційних шляхів у Західному Середземномор'ї та в Атлантиці. Про це йдеться на сайті Єврокомісії.

"У цьому плані містяться пропозиції щодо заходів боротьби з контрабандою, поліпшення прикордонного контролю, процесів повернення мігрантів-нелегалів та легальних шляхів. Це частина нашої стратегії Team Europe, яка працює з партнерами на всіх (міграційних) маршрутах, запобігаючи задля порятунку життів незаконні подорожі в ЄС", – заявила член Єврокомісії із внутрішніх справ Ільва Йохансон.

У Єврокомісії зазначають, що, незважаючи на заходи, вжиті Євросоюзом, державами-членами ЄС та його міжнародними партнерами, нелегальні мігранти продовжують прибувати, що "вимагає постійної пильності та конкретних оперативних заходів реагування".

У плані дій пропонуються 18 цільових оперативних заходів, структурованих за двома напрямами. Перший напрямок у посиленні взаємодії з державами-партнерами у Північній Африці та в регіоні Сахеля щодо вирішення проблем міграції та протидії контрабанді. Другий – передбачає посилення оперативних заходів щодо пошуку та порятунку, процедур повернення мігрантів.

У Єврокомісії повідомили, що цей план подано у зв'язку з майбутніми засіданнями Ради ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ 8-9 червня та Європейської ради 29-30 червня. Цей план дій, йдеться у документі, доповнює поточну роботу, спрямовану на інші основні міграційні шляхи до Європи, і може бути моделлю розробки аналогічних планів інших шляхів.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1490

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]