Головна » 2023 » Червень » 11 » Новий порядок ведення реєстру артезіанських свердловин затвердив уряд

Новий порядок ведення реєстру артезіанських свердловин затвердив уряд

Кабінет міністрів затвердив порядок ведення Державного реєстру артезіанських свердловин, він стане частиною єдиної державної електронної геоінформаційної системи користування надрами, яка зараз створюється в Україні. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в п’ятницю.

“Велика реформа використання надр триває. Для завершення її нормативного забезпечення в Україні залишилося ухвалити лише кілька правових актів. Серед них і порядок ведення реєстру артезіанських свердловин”, – процитувало відомство міністра екології Руслана Стрільця.

У порядку ведення Держреєстру артезіанських свердловин визначено процедуру його функціонування та подання даних, а також запроваджено облік артезіанських свердловин.

За інформацією Мінекології, переведення Держреєстру в електронний формат дасть змогу підвищити прозорість у галузі геологічного вивчення та раціонального використання надр, контролювати та запобігати зниженню якісних показників підземних вод, відкриє громадськості та бізнесу доступ до даних про артезіанські свердловини та мінімізує корупційні ризики.

Доступ до реєстру здійснюватиметься через Державний геологічний веб-портал, зокрема, через електронний кабінет надрокористувача.

Розроблення порядку ведення Держреєстру здійснено в рамках реалізації закону № 2805-ІХ, яким було запущено реформу галузі надрокористування.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-06-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1494

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]