Головна » 2021 » Листопад » 13 » Нову партію Bayrаktar закупить Міноборони

Нову партію Bayrаktar закупить Міноборони

Bayrаktar

Міністерство оборони наступного року закупить у Туреччини нову партію безпілотних літальних апаратів Bayrаktar для потреб Збройних сил України.

"Наші турецькі партнери публічно оголосили, що вони беруть українські двигуни для облаштування Bayrаktar. Ми додатково плануємо придбати їх у наступному році. Але це будуть українські Bayrаktar, наголошую. Тобто, виготовлені в Туреччині, але вони будуть українські, на озброєнні Збройних сил України", - цитує слова міністра оборони Олексія Резнікова, сказані ним під час візиту у районі проведення Операції об'єднаних сил, прес-служба Міноборони.

За словами голови відомства, БПЛА Bayrаktar будуть застосовуватися, "оскільки ми маємо захищати нашу незалежність, зокрема згідно з 51 статтею статуту ООН".

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний додав, що Збройні сили перебувають у постійній готовності до застосування Bayrаktar у разі провокативних дій з боку збройних формувань РФ.

Як повідомлялося, 26 жовтня Збройні сили України (ЗСУ) вперше застосували бойовий розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayrаktar, куплений у Туреччини, в районі проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за наказом головнокомандувача генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

Згодом стало відомо, що в Україні планують налагодити повномасштабне виробництво безпілотних літальних апаратів Bayrаktar, яке може розпочатися вже найближчим часом.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-11-2021
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 1582

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]