Головна » 2014 » Лютий » 15 » Обама обіцяє "чинити тиск" на Асада, який затримується з вивезенням хімзброї з Сирії

Обама обіцяє "чинити тиск" на Асада, який затримується з вивезенням хімзброї з Сирії

Сирійський конфлікт вимагає політичного врегулювання, яке не може бути досягнуто "вже завтра", і зараз на Башара Асада треба "чинити тиск", заявив американський президент Барак Обама під час зустрічі з королем Йорданії Абдаллою II. Про такі новини політики в світі повідомляють ЗМІ.

"Ми збираємося працювати з усіма зацікавленими сторонами для просування в пошуках дипломатичного рішення, - цитує Обаму західна преса. - При цьому необхідно вжити деякі проміжні кроки для надання більшого тиску на президента Башара Асада".

За даними ЗМІ, до теперішнього часу з Сирії трьома конвоями вивезено лише 11% хімзброї і лише 5 % найбільш небезпечних агентів. Женевські угоди передбачають знищення всіх запасів до середини року, і знаходяться під загрозою зриву.

"Йорданія і США рішуче підтримують конференцію "Женева 2" для пошуку політичного врегулювання кризи в Сирії", - про це наголосили, зокрема, представники Білого дому на борту літака президента США, що здійснював переліт з Вашингтона в Палм-Спрінгс.

За їхніми словами, сторони порушили у розмові відносини двох країн, зупинили увагу на проблемах сирійських біженців, процесі врегулювання конфлікту в САР, а також обговорили ситуацію в Ірані та на Близькому Сході.

Обама, зокрема, пообіцяв запросити Конгрес схвалити виділення допомоги в розмірі 1 млрд доларів як кредитних гарантій, щоб підтримати економіку Йорданії, яка прийняла на своїй території 600 тисяч сирійських біженців і витратив на програму їх підтримки 900 млн доларів в 2013 році. Роком раніше Конгрес схвалив аналогічне поручительство в розмірі 1,25 млрд доларів.

Двосторонній саміт у форматі "без краваток" пройшов в маєтку мільярдера-філантропа Анненберг Саннілендс, розташованому недалеко від курортного міста Палм-Спрінгс в Каліфорнії.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-02-2014
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11386

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]