Головна » 2015 » Березень » 14 » ОБСЄ - половину 18-го російського "гумконвою" на Донбас становили бензовози

ОБСЄ - половину 18-го російського "гумконвою" на Донбас становили бензовози

У складі частини 18-го конвою, яка перетнула кордон України в пункті пропуску "Донецьк" о 14:39 за київським часом 13 березня і повернулася до Росії опівночі 14 березня за місцевим часом, було 11 бензовозів. Про це йдеться в повідомленні спостерігачів Організації з безпеки і співпраці в Європі, передає "Радіо Свобода".

За даними ОБСЄ, в складі колони, яка прибула до російського прикордонного пункту "Донецьк" у Ростовській області, було також 11 вантажівок і два допоміжні автомобілі.

"На всіх вантажівках містився напис "Гуманітарна допомога від Російської Федерації". На бортах кількох вантажівок місія спостерегла прапори Російської федерації і так званих "ЛНР" та "ДНР", – інформують в ОБСЄ.

Російські прикордонники та митники ззовні оглянули кілька вантажівок, українські офіцери не були присутні при огляді вантажу.

Інша частина конвою була введена в Україну через пункт пропуску "Матвеєв Курган", де постійної місії ОБСЄ немає.

Президент України Петро Порошенко наприкінці січня назвав такі "конвої" "квазідопомогою". На його думку, вантажі, які "незаконно переправляє на Донбас агресор", складаються "з пального для танків та зброї для терористів".

Ні представники міжнародного комітету "Червоного хреста", ні українські прикордНі представники міжнародного комітету "Червоного хреста", ні українські прикордонники не мають змоги оглянути вантажі "гуманітарних конвоїв" Росії.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-03-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1919

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]