Головна » 2016 » Лютий » 26 » Обурений діями мукачівської влади Геннадій Москаль та тим, що по тамтешніх дорогах мусив іти пішки

Обурений діями мукачівської влади Геннадій Москаль та тим, що по тамтешніх дорогах мусив іти пішки

Мукачівському керівництву він порадив не займатися писульками й не засмічувати інтернет.

Очільник Закарпаття Геннадій Москаль заявив, що в аварійному стані мосту по вулиці Берегівській повністю винна мукачівська міська влада.

"Через відсутність досвіду і некомпетентність мукачівська міська влада взялася писати звернення в прокуратуру й відправляти телефонограми в ОДА, а не вирішувати нагальні проблеми міста, – коментує заяву мера Мукачева щодо аварійності мосту на вулиці Берегівській голова ОДА Геннадій Москаль.

– Це ще одна ілюстрація того, що на посаду керівників органів місцевого самоврядування мають приходити люди, які розбираються в державному управлінні. Пояснюю меру, що ОДА не має підрозділу, який займався б ремонтом доріг, і не має коштів на дорожні ремонти, оскільки їх головним розпорядником є обласна рада".

Облавтодор – це орган центрального підпорядкування, який входить у Міністерство інфраструктури України. З моменту прийняття «Закону про державний бюджет на 2016 рік» Закарпатський облавтодор не отримав жодної гривні на ремонт і утримання доріг.

"Пояснюю також, що якщо Мукачівській міськраді не вистачає грошей для ремонту мосту, то в обласну раду міг звернутися хоч один із 19 депутатів від «Єдиного центру» з проханням виділити відповідну субвенцію. Однак таких звернень не було й не могло бути, оскільки кошти на ремонт мосту в Мукачеві є. На початок року сума вільних залишків тут перевищує 56 мільйонів гривень.

Крім того, нагадую меру, що в 2008 році Облавтодору передана тільки проїзна частина Берегівського мосту, тобто асфальтне покриття. Тоді як аварійність мосту з’явилася через руйнування підпірних стінок і бетонного настилу мосту. І підпірні стінки, і бетонний настил, і всі конструкції мосту знаходяться на балансі міста. Спочатку мерія має відремонтувати ці конструкції, а вже після цього Облавтодор зможе відновлювати асфальтне покриття, коли з’являться кошти.

Якщо робити все в зворотній послідовності, через два тижні в новому асфальті знову з’являться ями й вибоїни. Минулого року був складений проект робіт по капітальному ремонту мосту, його вартість становить близько 890 тисяч гривен. То беріть і відремонтуйте конструкції мосту! Крім того, візьміться нарешті за ремонт міських вулиць на околиці міста, які знаходяться на балансі Мукачева.

Під час недавньої поїздки в мукачівські профтехучилища наша службова машина ледве змогла проїхати жахливі ями, які утворилися за десятиліття панування клану Балог у місті, а частину дороги мені довелося йти пішки. Такого бездоріжжя немає навіть у Німецькій Мокрій на Тячівщині, яка двічі потерпала від катастрофічних паводків!", – зазначає Геннадій Москаль.

"Маючи кошти в міському бюджеті, Мукачівська мерія припинила фінансування профтехосвіти й провокує тут соціальний вибух, не ремонтує свої дороги, а тепер ще хоче звалити на ОДА Берегівський міст, який сама довела до аварійного стану.

Однак бути мером – це щодня вирішувати господарські, соціальні та інші проблеми, а не писати неграмотні звернення в прокуратуру, де також немає підрозділу з ремонту доріг.

Повноваження прокуратури чітко виписані в законі «Про прокуратуру України». З такою ж користю на мене можна писати заяви в товариський суд при якомусь мукачівському ЖРЕРу. Візьміться нарешті за якусь конкретну роботу, а не займайтеся писульками й не засмічуйте інтернет!", – додав очільник області.

Нагадаємо, вчора Балога-молодший звернувся до прокуратури щодо порушення законодавства посадовцями Закарпатської ОДА.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1923

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]