Головна » 2023 » Квітень » 1 » Офіс генпрокурора прокоментував підозру митрополиту павлу - виправдовував агресію рф

Офіс генпрокурора прокоментував підозру митрополиту павлу - виправдовував агресію рф

Наразі за місцями проживання та тимчасового перебування фігуранта проводяться слідчі дії.

Митрополит Української православної церкви московського патріархату павло лебідь ображав релігійні почуття українців і виправдовував агресію російської федерації проти України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram. Зокрема, за процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури та Офісу Генерального прокурора колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври повідомлено про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та виправдовуванні, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 436-2 Кримінального Кодексу України).

"За даними слідства, підозрюваний священнослужитель у своїх виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них", - йдеться у повідомленні.

Також він робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії держави-агресора.

"Відповідні висновки підтверджено судово-лінгвіністичними експертизами. Наразі за місцями проживання та тимчасового перебування фігуранта проводяться слідчі дії", - сказано у повідомленні.

Заходи з викриття правопорушення здійснювалися Службою безпеки України.

Підозра скандальному митрополиту УПЦ мп павлу

1 квітня працівники СБУ вручили екс-настоятелю лаври павлу лебедю "мерседесу" підозру. За даними джерела ЗМІ, лебідю вручено підозру за статтями:

  • 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

На 12:00 лебідя викликали на допит, після чого буде вирішуватись питання про обрання запобіжного заходу. У його будинку тривають обшуки. Сам павло заявив, що його нібито відправили під домашній арешт.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1293

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]