Головна » 2016 » Червень » 27 » Оголосили штормове попередження на Закарпатті, яке ще не оговталося від стихійного лиха

Оголосили штормове попередження на Закарпатті, яке ще не оговталося від стихійного лиха

Рятувальники досі долають наслідки негоди у Рахівському районі. На Закарпатті найближчим часом очікується штормова погода.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС України в області, посилаючись на інформацію від Закарпатського центру з гідрометеорології.

"Ввечері 27-го, вночі та вранці 28-го червня у Закарпатській області очікуються грози, місцями: сильні зливи, в окремих пунктах град, при грозах місцями шквалисті посилення вітру 20-25 м/с", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, у Рахівському районі області після сходження з Говерли селевого потоку, який затопив села та пошкодив мости, досі триває ліквідація наслідків негоди. За даними ДСНС, прибережні смуги та щонайменше 48 дворогосподарств у селах Луги, Богдан та Видричка були підтоплені селем через захаращеність відходами лісу та побутовим сміттям.

Наразі рівень води у річці Біла Тиса поступово зменшується, рятувальники продовжують відкачувати воду з колодязів та підвальних приміщень житлових будинків.

"Станом на 15:00 було відкачано близько 300 куб м. води", - додали у ДСНС. Окремо зазначається, що в усіх населених пунктах Рахівщини було відновлено електропостачання.

Нагадаємо, раніше Закарпаттям пройшла потужна злива з градом розміром із куряче яйце. Подекуди діаметр льодяних куль сягав 5 сантиметрів. Град ламав людям кінцівки і трощив помешкання.

До того ж негода завалила десятки дерев, які заблокували рух транспорту.

Після цього негода дісталася Полтавщини та Сумщини, були знеструмлені десятки населених пунктів. Потужна злива з градом пошкодила з десяток дахів та підтопила понад 30 присадибних ділянок. Наслідками стали понищений врожай, загибла худоба, пошкоджені дороги і будинки

 


За матеріалами: Новини сьогодні
27-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1965

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]