Головна » 2012 » Жовтень » 15 » Округ № 71. Вплив на виборців за допомогою маніпуляції з рейтингами або Чому провладні кандидати не зізнаються, що програють Михайлу Джанді

Округ № 71. Вплив на виборців за допомогою маніпуляції з рейтингами або Чому провладні кандидати не зізнаються, що програють Михайлу Джанді

Виборчий округ № 71 з центром у місті Хуст перетворився на місце запеклої битви грошей, влади і адміністративного ресурсу проти опозиційного кандидата у мажоритарному окрузі, який своєю багаторічною роботою на благо України на практиці довів свій патріотизм і професіоналізм. Власне кажучи, в цьому окрузі найбільш реальні шанси на перемогу зберігає опозиціонер Михайло Джанда, якому протистоять одразу два провладних кандидати — Павло Балога та Степан Деркач.

Слід зазначити, що, як наголошують мешканці даного виборчого округу, ці провладні кандидати мають досить таки своєрідний підхід до політики — їхнім головним козирем, як самі вони вважають, є шалені гроші та адміністративний тиск, який вони чинять на служби підконтрольні владі, так, в принципі і один на одного. Так, наприклад, представник "Єдиного центру" Павло Балога, який, до речі, контролює міського голову столиці Карпатської України Володимира Кащука, хотів сподобатися хустянам за допомогою дешевої тротуарної плити, яку завіз до міста. Проте, через тиск Партії регіонів, яка намагається нав'язати мешканцям округу № 71 свого одіозного кандидата Степана Деркача, всю цю допомогу Балоги довелося записати в актив міської ради на чолі з Кащуком, якого місцеві ЗМІ називають одним із 10-ти найгірших мерів України.

Власне кажучи, якщо говорити про Павла Балогу, брат якого Віктор є міністром надзвичайних ситуацій України, то закарпатці, попри його досить таки молодий вік, вже знають чимало чого негативного. Крім того про різні неприємні сторінки біографії Павла Балоги, як до речі і інших представників родинної корпорації "Барва", писало неодноразово найавторитетніше українське інтернет-видання "Українська правда".

У свою чергу, інший провладний кандидат Степан Деркач, на якого поставили ставку київські боси Партії регіонів — читай вклали значні кошти на різні біг-борди, сумочки з подарунками, календарі, дитячі ліжечка у садочки та грошові винагороди для небайдужих — свою репутацію "підмочив" ще будучи в  Соціалістичній партії України — партії, яку він покинув, бо вважає, що СПУ це "політичний труп, який не може себе більше реалізувати". Проте навіть не довге членство у "соціалістичному-політичному трупі" не завадило Деркачу вляпатися в скандал, так як саме на плечі і кишені Степана одіозний соціаліст Микола Рудьковський поклав розрахунок за свій скандальний чартерний переліт Київ-Париж-Київ.

Власне кажучи саме тому, після того, як виборці дізналися, що боронити їхні права у Верховній Раді погодився найвідоміший правоцентрист краю Михайло Джанда, а особливо завдяки зустрічам, які колишній голова міста Хуст активно проводить щодня у різних населених пунктах округу, його реальний рейтинг стрімко пішов вгору, обігнавши Степана Деркача, який вважався лідером на старті перегонів. Власне кажучи, лідерство Деркача було зумовлене тим, що він став частиною плану Януковича щодо узурпації влади в Україні шляхом зміни Конституції за допомогою мажоритарників. Саме бажання Віктора Януковича обратися на другий термін у парламенті за допомогою перемоги у мажоритарних округах своїх людей стало причиною того, що Степан Деркач отримав з Києва не тільки політтехнологів і різних помічників, але і значні кошти на свою виборчу компанію, а тому розпочав її ще два роки тому — відразу після того, як Янукович вирішив отримати більшість у Раді за допомогою перемоги у мажоритарних округах.

Проте на Павла Балогу також працюють свої політтехнологи, які, як і їхні колеги, що тягнуть Степана Деркача, освоїли на вибори вже не один мільйон доларів, а результату немає. Саме тому, швидше за все, Балога на своєму сайті і в газеті спокійно друкує цифри, як в народі кажуть "від фонаря", що свідчать про майже десяти відсоткове лідерство Павла над Степаном Деркачем. У той же час реальному лідеру перегонів соціологи балогівського сайту малюють 2,9, що власне кажучи, якщо не брати до уваги мрії Степана Деркача і Павла Балоги, нічого спільного із реальністю не мають.

Люди, які проводили ці опитування добре знають, що лідирує Михайло Джанда, який тільки в місті Хуст набирає 75 відсотків голосів, а якщо говорити про весь округ — то цифра хоча і скромніша, проте не заважає лідирувати серед усіх дев'яти кандидатів. До речі, цікавий факт — на закарпатському сайті, який належить до сфери впливу Партії регіонів, відбувається чесне онлайн опитування, яке в принципі і демонструє реальну розстановку сил на окрузі № 71.

Незважаючи на такі абсурдні цифри соціологічного опитування від Балоги, Партія регіонів і її протеже Степан Деркач, ніяк не реагують. Чому? Тому, що воно їх цілком влаштовує, бо наштовхує закарпатців на помилкову думку — обирати вони мають тільки з двох провладних кандидатів — Степана Деркача і Павла Балоги. Власне кажучи, у штабі Партії регіонів добре знають, що Деркач другий, але програє він Балозі, а не Джанді, тому сподіваються, що ввівши в оману мешканців цікавими результатами опитування, саме Деркач отримає від цього найбільші дивіденди.

Втім, можливо, тут і немає жодного хитрого плану політтехнологів, а мовчать вони тільки тому, що бояться викликати гнів своїх господарів їхнім реальним рейтингом.


А що Ви думаєте з цього приводу? Залиште свій коментар під новиною.

За матеріалами: Новини сьогодні
15-10-2012
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 5
Переглядів: 13923

Коментарі

Джанда нормальний фаттю? Як би пройшов та обклав би ся дебілами - як усе. Які му лапшу на вуха вішают, а ун ведеся. Тай кроме Хуста де за нього знают? Так шо най ліпше сидит дома. Або най пуйде поникати на тячево авоть мукачево - а пак най ся хвалит кулько вчинив для хуста
Спам 01-11-2012   |   Автор: aborigen
То Ви мабуть пане Джандо не бачили м.Тячів.До чого Ви довели Хуст?Ви навіть не зуміли зберегти те що вже було збудоване....То про які досягнення Ви говорите?!....
Спам 22-10-2012   |   Автор: olesja
думау шо хтось з цих бандитів балога чи деркач виграє. Бо у статті забули ще написати шо пак такі великі опозиціонери як той Кинів шо го нікхто не видів і київський доктор Лазоришиниць тоже одтягують голоси у Джанди, чим полегшують победу бандитів
Спам 28-09-2012   |   Автор: Іштван
чулисьме про Джанду і в Іршаві,то хотілося аби виграв бо наче порядний фатів, але сі бандити так розкидаються грошима наліво і направо. а наші люди спокійно продають долю своїх дітей за 150-200 рублів
Спам 28-09-2012   |   Автор: Міклош
Думаю, що воно так десь і є, полетять голови після виборів)))
Спам 27-09-2012   |   Автор: з буштина
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]