Головна » 2016 » Вересень » 8 » Отримав 5 років в'язниці за побиття залізним прутом активістів Майдану житомирський "тітушка". ВІДЕО

Отримав 5 років в'язниці за побиття залізним прутом активістів Майдану житомирський "тітушка". ВІДЕО

6 вересня Богунський районний суд міста Житомира засудив житомирянина Володимира Савицького до 5 років позбавлення волі за жорстоке побиття активістів Майдану. Справа проти "тітушки", який проломлював майданівцям голови залізним прутом та бив цепом, розслідувалась протягом двох років, повідомляє "Житомир.інфо".

Варто зазначити, що прокурор просив для обвинуваченого 6 років позбавлення волі.

Активісти і постраждалі, які були присутні на суді, вимагали справедливого покарання.

"Нас задовольнить вирок по суті, як кажуть, по справам, зуб за зуб, око за око. Якщо людина, як він каже, він злякався і бив – це не виправдання. Я розумію, коли один раз злякався і вдарив, як самозахист. Після цього ще цепом по голові добивати людину, після цього бити машини і ганяти поліцейських... - вибачте. А іще після цього брати прути і голови проломлювати, то що це - стан афекту? В якому він стані був, в якому екстазі, як він казав? Звірячий у нього був якийсь інстинкт, я не знаю, убивати, кришити, ламати все. Так що ми вважаємо, що він має сидіти", – сказав свідок Павло Кобилінський.

"Я дістав черепно-мозкову травму, і мені робили операцію, вирізали частину черепа, у мене там немає зараз нічого. Взагалі лікар сказав, що мені навіть пощастило, бо ще якийсь міліметр, і мене вже б не було", – згадує постраждалий Дмитро Гісса.

Врешті-решт суддя таки поставив крапку в дворічній справі та зачитав вирок.

"Керуючись статтями 368, 370, 374 кримінально-процесуального кодексу України, суд ухвалив: Савицького Володимира Володимировича визнати винним у вчиненні злочину та призначити йому покарання 5 років позбавлення волі. Міру запобіжного заходу щодо засудженого змінити з домашнього арешту на тримання під вартою, взявши його під варту у залі суду", – сказав він.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що до кінця року буде заочно засуджено усіх встановлених осіб, причетних до розстрілів людей на Майдані.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1829

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]