Головна » 2023 » Червень » 27 » Падіння режиму путіна буде насильницьким та хаотичним - Politico

Падіння режиму путіна буде насильницьким та хаотичним - Politico

Провал заколоту ватажка терористичної ПВК “вагнер” євгена пригожина продемонстрував крихкість влади російського диктатора володимира путіна. Про це пише Politico.

 «пригожин – опортуніст, але його повстання мало ознаки підготовки, і залишається ймовірним, що деякі органи поліцейської держави не змогли помітити це заздалегідь і запобігти його діям. Але для путіна більш тривожний очевидний висновок, що багато його шпигунів і чиновників про все знали, але тримали його в невіданні», – йдеться у статті.

Разом з тим наголошується, що без більш широкої активної підтримки з боку військових і таких гравців, як чеченський лідер рамзан кадиров, повстання пригожина було приречене на поразку, що частково пояснює його раптове рішення відмовитися від маршу на москву та прийняти угоду, укладену за посередництва олександра лукашенка.

 “Коли настане остаточний крах, він, швидше за все, буде хаотичним та насильницьким. Впливові силовики країни навряд чи віддадуть свою владу, привілеї та багатство без бою. І, можливо, найкращим сценарієм буде те, що вони кулуарно домовляться між собою та досягнуть угоди. Можливо, прем’єр-міністр михайло мішустін стане номінальною фігурою, яка їх очолить”, – наголошують автори матеріалу.

Неназваний російський дисидент сказав Politico, що вже кілька місяців співробітники фсб ведуть переговори з опозиційними групами у вигнанні.

 «Це, у свою чергу, породило певні надії на те, що силовики та російські опозиційні групи можуть домовитися про більш упорядкований кінець путінізму: обидві групи об’єднує страх перед тим, що ультранаціоналісти захоплять владу і почнуть ще більш жорстоку та безрозсудну війну проти України», – пише видання.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1434

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]