Головна » 2019 » Травень » 27 » Партія влади збільшила результат, євроскептики не пройшли - вибори в Європарламент у Польщі

Партія влади збільшила результат, євроскептики не пройшли - вибори в Європарламент у Польщі

Вибори в Європарламент у Польщі: партія влади збільшила результат, євроскептики не пройшли

У Польщі вибори до Європейського парламенту виграла партія влади "Право і справедливість" - ПіС здобула навіть вищу підтримку виборців, ніж прогнозували екзит-поли.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Onet.pl.

Національна виборча комісія Польщі після підрахунку понад 99% голосів повідомила, що ПіС перемогла на виборах з результатом 45,56%. При тому що екзит-поли давали консерваторам майже на 3% менше - 42,4%.

38,3% проголосували за "Європейську коаліцію" – блок опозиційних партій, в який входять "Громадянська платформа", "Сучасна", SLD, PSL і "Зелені".

На третьому місці - нова політична сила "Весна" Роберта Бедроня. За неї віддали голоси 6,04%, що трохи менше, аніж прогнозували раніше.

Ці результати означають, що тільки три політичні сили пройшли до Європарламенту від Польщі.

Виборчий поріг не подолав блок євроскептиків "Конфедерація" – за них віддали голоси 4,55% виборців. Цей результат є несподіваним, адже екзит-поли свідчили, що "Конфедерація" потрапляє у парламент. Раніше очікувалося, що ця політична сила, яку очолює євродепутат Януш Корвін-Мікке, відомий антиукраїнськими заявами, займе третє місце, випередивши "Весну".


За матеріалами: Новини сьогодні
27-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1515

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]