Головна » 2016 » Грудень » 1 » Передбачає надання Україні 350 млн доларів військової допомоги проект оборонного бюджету США

Передбачає надання Україні 350 млн доларів військової допомоги проект оборонного бюджету США

У Конгресі США офіційно представлено узгоджений Сенатом і Палатою представників текст проекту закону про "Бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони". Про це повідомляється на сайті Посольства України в США.

"Сума коштів, яку американські законодавці пропонують виділити для надання безпекової допомоги Україні, у тому числі летальних видів озброєнь, у наступному бюджетному році збільшена до 350 млн дол. США із закладених у аналогічному документі на 2016 р. 300 млн дол. США", - йдеться в повідомленні.

Перелік видів допомоги розширено за рахунок включення до нього надання засобів і технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги у підготовці штабних офіцерів та вищого військового командування ЗСУ.

Законопроект має бути проголосований Сенатом і Палатою представників ближчими днями.

"Представлений документ свідчить про збереження в Конгресі США високого рівня двопалатної і двопартійної підтримки України у боротьбі з російською агресією", - зазначили в дипвідомстві.

Нагадаємо, у серпні посол США анонсував чергову партію військової допомоги для України. На початку вересня глава Пентагону Ештон Картер і міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі в Лондоні підписали спільний документ, який створює основу для поліпшення обороноздатності ЗСУ і підвищення ефективності допомоги з боку США у військовій сфері.

Палата представників Конгресу США одностайно схвалила закон H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", раніше підтриманий Комітетом у закордонних справах. До переліку передбачених законом координованих з союзниками та партнерами США засобів підтримки України включено летальні оборонні системи озброєнь.

Зазначимо, екс-міністр оборони США (2011-2013), колишній директор Центрального розвідувального управління (2009-2011) Леон Панетта вважає, що Україні необхідно надати оборонне озброєння, а з Росією розмовляти потрібно з позиції сили.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1795

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]