Головна » 2022 » Січень » 18 » Переваги та нюанси організації автомийки самообслуговування як виду бізнесу

Переваги та нюанси організації автомийки самообслуговування як виду бізнесу

автомийка самообслуговування

Мінімум проблем із персоналом та клієнтами, максимум автоматизації – так міркує підприємець, який вирішив відкрити автомийку самообслуговування. Але в цьому бізнесі достатньо нюансів, які не видно збоку. Доступні ціни на автомийку самообслуговування та відносна простота започаткування такого виду бізнесу зумовлюють підвищення інтересу до нього.

Досить популярна мийка у Львові – "Файна Мийка" – є чудовим прикладом вдалої організації такого бізнесу. Про те, які нюанси варто врахувати, перш ніж відкрити автомийку самообслуговування, в чому її переваги перед мийкою з ручним миттям, і до чого потрібно бути готовим, заходячи в цей бізнес, розповідається у цій статті.

Суть бізнес-ідеї

Автомийка – чудовий варіант бізнесу для міст із населенням від 500 тис. Цей вид діяльності має низку особливостей. Найважливіша з них – відкрити автомийку самообслуговування набагато дорожче, ніж мийку з ручним миттям. Водночас цей варіант має свої переваги:

1. Автоматизація

Робота мийки самообслуговування повністю автоматизована, тому людський фактор зводиться до мінімуму. У співробітників немає жодної можливості працювати повз касу. Та й самих співробітників потрібно менше: для роботи достатньо кількох адміністраторів, яких не потрібно ретельно відбирати та довго навчати.

2. Потік клієнтів

Коло клієнтів ручного миття залежить від різних факторів (ціна, місце, зовнішній та внутрішній вид миття, кваліфікація персоналу). Якщо підприємець націлився на дорогий сегмент і немалу вартість миття, на неї будуть заїжджати лише власники машин преміум класу. Іншим такі послуги будуть не по кишені. При доступних та конкурентних цінах проблем з клієнтами виникати не повинно.

У будь-якому бізнесі немалу роль відіграє якісна реклама. Гарним варіантом для мийки буде велика вивіска поруч з нею, котра добре помітна з дороги. Для початку достатньо стандартного набору послуг: миття машини та пилосос. Працювати з постачальниками просто: потрібно вибрати витратні матеріали, які влаштовують за ціною та якістю.

3. Відповідальність

На ручному митті можуть виникати конфлікти з клієнтами. Автолюбитель може звинуватити мийників у тому, що вони пошкодили машину або вкрали щось із салону. На миття самообслуговування такі ситуації виключені: якщо машина клієнта подряпана, це його вина, якщо щось пропало із салону, винна третя сторона.

4. Інвестиції

Основна частина витрат на створення цього бізнесу – вкладення у будівництво мийки та обладнання. Також важливим нюансом буде підведення всіх необхідних комунікацій. Крім того, можливо, знадобиться придбати:

  • апарат для подачі знесоленої води (система осмосу),

  • апарат для обміну грошей на жетони та карти,

  • порохотяг,

  • вендінговий апарат для продажу автокосметики,

  • систему відеоспостереження.

автомийка самообслуговування

Щомісячні витрати бізнесу залежать від того, скільки води, хімії та електрики витратили клієнти. Загалом практика показує, що 35% виручки йтиме на покриття витрат.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-01-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1663

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]