Головна » 2017 » Лютий » 7 » Підірвали 18 разів лід у Хусті

Підірвали 18 разів лід у Хусті

Через накопичення льодяних брил виникла реальна загроза виходу річки з берегів і підтоплення частини міста. Щоб не допустити цього, піротехніки здійснили 18 підривів для розблокування заторів. До вечора крига зійшла, загроза підтоплення минула.

“Усього протягом суботи піротехнічні бригади обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій та сусідніх регіонів, які приїхали на Закарпаття за дорученням голови ДСНС Миколи Чечоткіна, а також військові 128-ї гірсько-піхотної бригади, здійснили п’ятдесят підривів льодових заторів. Станом на 11:00 неділі, 5 лютого, незважаючи на дощі, місцями сильні, вода в річках пішла на спад”, – повідомляє Москаль.

Через особливості русла, вода з Тиси, яка вчора пройшла на територію Угорщини, зараз повертається на Закарпаття. Висота хвилі в районі Чопа становить близько 7 метрів, тоді як висота дамб – 12 метрів, тому загрози підтоплень немає. Протягом цієї доби велика вода остаточно піде із Закарпаття.

Автопроїзд по всій області вільний, проблем із водо-, тепло-, газо- та енерго забезпеченням немає. Туристичні об’єкти, включно з лижними підйомниками, працюють у звичному режимі, жодної лавини за минулу добу не зійшло.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11218

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]