Головна » 2016 » Червень » 24 » Підпише указ про звільнення в запас призваних до ЗСУ за п'яту хвилю мобілізації - заявив Порошенко

Підпише указ про звільнення в запас призваних до ЗСУ за п'яту хвилю мобілізації - заявив Порошенко

  Президент України Петро Порошенко заявляє, що в п'ятницю 24 червня підпише указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних у Збройні сили України в рамках 5-ї черги мобілізації в 2015 р, пише Інтерфакс-Україна.

"Користуючись нагодою, хочу повідомити, що сьогодні буде підписано ще один важливий документ - указ щодо звільнення протягом червня-липня військовослужбовців, призваних на військову службу в минулому році під час проведення 5-ї хвилі мобілізації", - заявив президент, виступаючи перед курсантами-випускниками Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба на аеродромі в н.п. Чугуєв (Харківська обл.) у п'ятницю, 24 червня.

За словами глави Української держави, в рамках звільнення в запас з рядів ЗСУ буде демобілізовано близько 17 тис. військовослужбовців.

Порошенко зазначив, що подальші перспективи мобілізації - буде вона чи ні - залежить і від того, "як буде діяти наш ворог".

"Оскільки загострюється ситуація на фронті, ми продовжуємо працювати над тим, щоб відновити територіальну цілісність нашої держави і на Сході, і в Криму політико-дипломатичним шляхом", - сказав президент.

Водночас він підкреслив важливість підтримки обороноздатності України на належному рівні.

"Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб поповнити ряди Збройних сил України професіоналами-контрактниками, створюючи для цього привабливі фінансові умови, які постійно будуть поліпшуватися", - сказав глава держави.

При цьому Порошенко додав: "Роблю все можливе, щоб мінімізувати вплив війни на суспільство, на економіку і дати їм максимально зосередитися на мирній побудові нової України".

Як повідомлялося, 16 червня міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що президент України Петро Порошенко готовий підписати указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час п'ятої хвилі часткової мобілізації. У зв'язку з цим Полторак доручив підготувати відповідні документи, що забезпечують цей процес.

"Передбачається, що демобілізація почнеться в червні-липні 2016 року", - зазначили з цього приводу в Міноборони тоді.

П'ята черга часткової мобілізації в лави ЗСУ проводилася в Україні в квітні-травні 2015 року. Вона забезпечила повну ротацію особового складу, призваного в ході 2-ї хвилі мобілізації, і дозволила підготувати достатню кількість військовослужбовців для поповнення військових частин, а також комплектації підрозділів, які виконували завдання в зоні проведення АТО.

31 травня 2016 р. Порошенко заявив, що на службу за контрактом в Збройні сили України з початку року вже надійшло 30 тис. осіб. За його словами, зростанню числа охочих піти на контрактну службу в армію сприяло значне збільшення заробітної плати військових.

Також він заявив, що проведення чергової хвилі мобілізації буде залежати від ситуації на сході країни.

"Впродовж квітня-березня демобілізувався майже всіх, кого призвали в минулому році під час четвертої хвилі мобілізації", - сказав Порошенко.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
24-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1810

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]