Головна » 2022 » Грудень » 12 » Після розмови з Макроном і Ердоганом Зеленський зідзвонився з Байденом

Після розмови з Макроном і Ердоганом Зеленський зідзвонився з Байденом

Байден підтвердив готовність підтримувати Україну стільки, скільки необхідно.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.

Про це повідомляє президент. Глава держави подякував за безпрецедентну оборонну та фінансову допомогу, яку США надають Україні.

"Це не тільки сприяє досягненню успіху в полі бою, але і підтримує стабільність української економіки", - написав Зеленський.

Він відзначив допомогу, яку Штати надають у відновленні енергосистеми країни і висловив надію на подальше поглиблення співпраці в цій сфері.

"Вказав на важливість формування ефективної протиповітряної оборони для України. Слід зробити все можливе для захисту мирного населення України та її критичної інфраструктури. Це особливо важливо саме зараз, коли в Україні почався зимовий період", - зазначив президент.

За його словами, Байден підтвердив готовність підтримувати Україну стільки, скільки необхідно, а також прихильність Сполучених Штатів принципам суверенітету і територіальної цілісності країни в міжнародно визнаних кордонах.

Переговори Зеленського

11 грудня у президента відбулася телефонна розмова з президентом Франції Еммануелем Макроном. Глави держав синхронізували позиції перед самітом G7.

Крім того, вони обговорили питання співпраці у сфері оборони та енергетики.

Після цього Зеленський поговорив з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Вони обговорили роботу та можливе розширення зернового коридору, а також підтримку ініціативи Grain from Ukraine.

Відомо, що перед розмовою з президентом України Ердоган говорив з президентом російської федерації путіним.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1413

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]