Головна » 2021 » Серпень » 30 » Починаються навчання НАТО у Чехії

Починаються навчання НАТО у Чехії

Міжнародні військові навчання Ample Strike стартують у понеділок у Чехії. Про це йдеться на сайті чеського війська.

У маневрах, які триватимуть до 19 вересня, окрім армії Чеської Республіки, беруть участь представники 8 інших країн НАТО - Франції, Угорщини, Німеччини, Нідерландів, Польщі, США, Словаччини та Великої Британії, загалом 700 солдатів.

Мета навчань - «відпрацювання співпраці диспетчерів передових сил з екіпажами літаків та гелікоптерів та командирами наземних підрозділів у багатонаціональному середовищі та відпрацювання завдань прямої авіаційної підтримки», перевірка здатності Чехії надавати підтримку іноземним військам. Зокрема, чеський літак Jas-39 Gripen буде практикувати заправку у повітрі.

Окрім чеських Jas-39 Gripen і L-159 Alca, вертольотів Мі-24/35 будуть залучені німецькі літаки Learjet, угорські Jas-39 та нідерландські L-39C. Сполучені Штати оголосили про участь винищувачів F-15 і літаків, що забезпечують заправку в повітрі KC-135, крім того, напередодні в Остраві приземлився американський безпілотник MQ-9 Reaper без зброї (апарат такого типу здійснив минулої суботи удар по джихадистам у Афганістані).


За матеріалами: Новини сьогодні
30-08-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1395

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]