Головна » 2023 » Квітень » 7 » Подати позов до суду за наклеп можуть на ChatGPT

Подати позов до суду за наклеп можуть на ChatGPT

Мер австралійського міста Хепберн-Шайру Браян Гуд може подати до суду на компанію-розробника ChatGPT OpenAI за наклеп. Якщо позов подадуть, то це буде перша судова справа проти автоматичних текстових сервісів. Про це пише Reuters.

Штучний інтелект видав інформацію про те, що Гуд нібито відбув термін у в’язниці за звинуваченням у корупції, що мала місце в межах роботи дочірньої компанії Резервного банку Австралії на початку 2000-х років.

Адвокати політика заявили, що Гуд дійсно працював на дочірню компанію Note Printing Australia, однак йому при цьому ніколи не пред’являли звинувачень у хабарництві.

За словами юристів, вони відправили листа до OpenAI 21 березня з вимогою протягом 28 днів виправити неточності в тексті про їхнього клієнта або готуватися постати перед судом. Представники компанії не відповіли на лист.

Нагадаємо, італійський регулятор першим серед країн ЄС запровадив тимчасове блокування чат-боту ChatGPT на території країни з безпекових міркувань. Цей крок спонукав і інші європейські країни ретельніше придивитись до функціонування ChatGPT в Європі.

Французький та ірландський регулятори вже зв’язались з італійськими колегами, аби дізнатись більше про обґрунтування запровадження заборони. А от регулятор із захисту даних в Німеччині заявив виданню Handelsblatt, що ФРН може, за прикладом Італії, вже наступною заблокувати нейромережу на своїй території.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-04-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1269

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]