Головна » 2013 » Липень » 28 » Політики замахнулись на "Берлінський мур" між Україною і Росією

Політики замахнулись на "Берлінський мур" між Україною і Росією

Президент Росії Володимир Путін прибув до Севастополя, передає Інтерфакс-Україна.

У Севастополі президент України Віктор Янукович і президент Російської Федерації Володимир Путін беруть участь у святкуванні 1025-річчя Хрещення Київської Русі і Дня ВМС України і ВМС Російської Федерації.

Перебування глав держав України і Росії почалося з участі у чині освячення одного з найбільших в Україні 13,5-тонного дзвона Святого рівноапостольного князя Володимира, встановленого на території Національного заповідника "Херсонес Таврійський", після чого обидва президента приклалися до частинок мощів Святого рівноапостольного князя Володимира у Свято-Володимирському соборі.

У центрі Севастополя глави госудаств візьмуть участь у церемонії покладання квітів до Меморіалу героїчним захисникам міста-героя Севастополя 1941-42 років та пам'ятника Павлу Нахімову.

У ході участі у Дні ВМС України і ВМС Російської Федерації президенти візьмуть рапорти від командувача ВМС України і командувача ЧФ Росії, обійдуть стрій кораблів на катері і виступлять з промовою перед моряками і гостями міста. Потім глави держав візьмуть участь у водно-спортивному святі, де будуть продемонстровані окремі елементи бойової підготовки сил обох флотів.

У заходах, присвячених Дню флоту України і Дня флоту Росії, беруть участь 20 кораблів і суден від ВМС України і 50 кораблів і суден Чорноморського флоту Російської Федерації

Після виступів Путіна і Януковича в Севастополі відбудеться військово-морська театралізована вистава.

Нагадаємо, 27-28 липня в Україні на державному рівні відзначають 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Нагадаємо, указ про святкування Дня флоту України в останню неділю липня президент Віктор Янукович підписав у 2011 році. Раніше День флоту України відзначався у першу неділю липня. Росія теж святкує День флоту в останню неділю липня.

Президент України привітав військовослужбовців ВМС України з Днем флоту

Президент Віктор Янукович привітав працівників і ветеранів флоту, військовослужбовців Військово-Морських Сил України з професійним святом.

"Сьогодні наш флот знають і шанують у всьому світі. Сумлінно виконуючи складні і відповідальні завдання, українські моряки надійно захищають нашу державу, беруть активну участь у міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки", - йдеться у привітанні, розміщеному в суботу, 27 липня, на офіційному сайті президента України.

Янукович висловив переконання, що спільні зусилля і надалі сприятимуть зміцненню вітчизняного флоту, готового реагувати на виклики і загрози національній безпеці.

Згідно з Указом Президента України від 30 грудня 2011 року № 1209/2011, українські військові моряки своє професійне свято відзначають в останню неділю липня, в День флоту України.





За матеріалами: Новини сьогодні
28-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11343

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]