Головна » 2022 » Грудень » 13 » Політику щодо мігрантів Італія не переглядатиме - прем'єрка

Політику щодо мігрантів Італія не переглядатиме - прем'єрка

Прем'єрка Італії Джорджа Мелоні заявила, що її уряд не збирається пом'якшувати свою політику щодо мігрантів. Про це повідомляє ANSA.

"Були розмови про зміну курсу уряду (щодо мігрантів — ред.). Категорично ні. Уряд не має наміру змінювати свою позицію. Наша позиція абсолютно незмінна: ви не в’їжджаєте в Італію нелегально, ви в’їжджаєте лише легально", - заявила Мелоні.

За її словами, така позиція полягає в тому, що уряд продовжуватиме боротися з торговцями людьми.

"Ми хочемо боротися з торгівлею людьми, незаконними проникненнями в країну та смертями на морі", - додала вона.

Зазначається, що уряд Meлоні, який склав присягу в жовтні, всіляко намагався відмовляти пошуково-рятувальним кораблям, які керують неурядовими організаціями, причалювати до Італії.

У деяких випадках уряд спочатку відмовляв цим кораблям у дозволі зайти в італійські води, що призвело до напруженості у відносинах з Францією після того, як корабель Ocean Viking опинився в Тулоні.

У деяких нещодавніх випадках кораблям неурядових організацій SAR було призначено безпечні порти в Італії, які перебувають на певній відстані від позицій інших суден.

Як повідомляли ЗМІ, у липні міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що Франція зі свого боку призупинила дію механізму переміщення мігрантів з Італії після її відмови прийняти корабель Ocean Viking, на якому перебували 234 мігранти.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1449

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]