Головна » 2024 » Червень » 10 » Половина учасників Саміту миру з Глобального півдня - президентка Швейцарії Віола Амгерд

Половина учасників Саміту миру з Глобального півдня - президентка Швейцарії Віола Амгерд

У Глобальному саміті миру в Швейцарії візьмуть участь щонайменше 90 країн, з яких половина представляють так званий "Глобальний південь" - Південну Америку, Африку, Близький Схід та Азію. Про це заявила президентка Швейцарії Віола Амгерд під час пресконференції у понеділок на тему проведення Глобального саміту миру.

"Конференція відбудеться на наступних вихідних у Бюргенштоці. На сьогодні зареєструвалося 90 країн, половина з них з Європи та Північної Америки, інша половина – з Південної Америки, Африки, Близького Сходу та Азії. Той факт, що так багато країн беруть участь делегаціями високого рівня, свідчить про те, що ініціатива Швейцарії була належним чином оцінена", - сказала вона .

За словами Амгерд, зустріч у Бюргенштоці покликана "ініціювати широкий процес з метою встановлення тривалого і стійкого миру в Україні і таким чином створити умови для майбутнього мирного саміту за участю росії". "Це стане можливим лише за умови спільної роботи країн. Найближчі вихідні будуть присвячені пошуку спільного знаменника між державами для цих зусиль і досягненню конкретного прогресу в індивідуальних кейсах", - додала вона.

Президентка Швейцарії наголосила, що учасники Саміту миру хочуть знайти шляхи досягнення "всеосяжного, справедливого і тривалого миру для України на основі міжнародного права відповідно до Статуту ООН".

"Ми хочемо виробити спільне розуміння можливих рамок для досягнення цієї мети. І ми хочемо спільно визначити дорожню карту того, як обидві сторони можуть бути залучені до майбутнього мирного процесу. Конференція буде зосереджена на темах, що становлять глобальний інтерес. Це – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарні аспекти", - сказала вона.

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії у містечку Бюргеншток. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у москві через Саміт миру панує істерична атмосфера, адже на кону - російський міф про нібито поділ світу на Європу та Америку, які підтримують Україну, та решту світу, що підтримує росію. За його словами, Україна спільно із союзниками переграє росію, адже світова більшість підтримує Статут ООН і міжнародне право.

Українська формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної росією війни.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-06-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1505

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]