Головна » 2023 » Березень » 12 » Польща сама собі доставила партію газу зі США - вперше в історії

Польща сама собі доставила партію газу зі США - вперше в історії

Газовоз "Лех Качинський", що належить польській компанії PKN Orlen, вперше доставив в термінал в місті Свіноуйце партію в 70 тисяч тонн газу.

На тлі масових антиросійських санкцій, Польща вперше в історії сама собі доставила партію скрапленого природного газу зі США.

Сьогодні газовоз "Лех Качинський", що належить польській компанії PKN Orlen, вперше доставив в термінал в місті Свіноуйце партію в 70 тисяч тонн газу, повідомляє РАР.

Як заявив віце-прем'єр-міністр Польщі Яцек Сасін, політика енергетичної незалежності Польщі від постачання сировини з росії була ініційована колишнім президентом Лехом Качинським. "Польща є незалежною і енергетично суверенною державою", - зазначив Сасін.

Польські газовози

Газовоз "Лех Качинський" - це перший з восьми запланованих газовозів Польщі. Судно було спущено на воду в середині грудня 2022 року. Друге судно серії - "Гражина Гесицька" - проходить ходові випробування біля берегів Південної Кореї. Ще два газовози будуть поставлені в 2024-му році, решта - роком пізніше.

Кожен з газовозів має довжину майже 300 метрів і, як передбачається, буде перевозити 174 тисяч кубометрів, або близько 70 тисяч тонн скрапленого газу, що еквівалентно приблизно 100 мільйонам кубометрів газу в летючому стані.

17 березня 2022 року Польща заявила про те, що термін дії довгострокового контракту з росією на закупівлю газу спливає в грудні 2022 року і нових угод з агресором більше не буде.

1 жовтня 2022 року Польща почала отримувати норвезький газ через новий трубопровід.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1342

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]