Головна » 2016 » Жовтень » 30 » Полторак доручив своєчасно забезпечити частини зимовою формою, взуттям

Полторак доручив своєчасно забезпечити частини зимовою формою, взуттям

  Міністр оборони України Степан Полторак доручив командирам усіх рівнів забезпечити своєчасну доставку речового забезпечення частин і особисто контролювати порядок видачі майна військовослужбовцям.

Про це він заявив у суботу, 29 жовтня, на засіданні колегії, повідомляється на сайті оборонного відомства.

"Все речове майно, особливо зимовий формений одяг і взуття, має бути доставлено в бойові частини в районі проведення АТО і на полігонах", - сказав глава Міноборони.

Крім того, Полторак поставив завдання керівництву оборонного відомства і Генерального штабу ЗСУ змінити підходи до підготовки наявного житлово-казарменого фонду і будівництва нового, особливо в контексті розміщення новостворених бригад.

"Ми повинні відійти від радянського підходу до цього питання. Потрібно шукати нових форм створення та розміщення підрозділів, які повертаються в пункти постійної дислокації. Особливо це стосується тих бригад, які були недавно створені й зараз повернулися з району проведення антитерористичної операції. Військовослужбовці майже рік воювали в складних умовах, і ми повинні забезпечити їх усім необхідним. Це наше з вами основне завдання", - закликав міністр присутніх на колегії.

За інформацією Міноборони, станом на кінець жовтня укладено 375 додаткових угод на 155 договорів на загальну суму майже в 1,5 млрд грн, що становить 100% виділеного фінансового ресурсу на 2016 рік. Протягом листопада будуть поставлені нові зразки форменого одягу і взуття: зимові куртки та штани, а також зимові берці. Цими речами передусім будуть забезпечені військовослужбовці, які несуть службу на передовій.

За неякісну організацію харчування українських військовослужбовців Полторак покарав понад 20 осіб

Міністерство оборони України притягло до дисциплінарної відповідальності 23 особи за неякісну організацію харчування військовослужбовців.

Як повідомила прес-служба Міноборони, двох керівників звільнено з посади, п'ятьох попереджено про повну службову невідповідність, двох понижено на посадах, троє отримали сувору догану, вісім осіб отримали догану.

"Після проведення перевірок у певній кількості військових частин було виявлено низку порушень. Це стосується і обліку особового складу, і якості продуктів харчування, а також якості самої послуги з харчування. Це неприпустимо. Тому я прийняв жорсткі рішення щодо тих осіб, дії яких призвели до таких наслідків. Я не бачу кар'єрного росту для командира, який байдуже ставиться до своїх підлеглих. За організацію харчування персональну відповідальність має нести командир", - заявив Полторак.

Позаштатний радник президента України Юрій Бірюков написав у Фейсбуці, що рішенням міністра оборони були покарані кілька десятків людей - за рівнем начпродів і замполітів військових частин. "Степан Полторак просто на колегії вліпив сувору догану начальнику одного ВНЗ у генеральському званні", - повідомив він.

Бірюков зазначив, що за 2016 рік зафіксовано лише 9 актів від командирів військових частин із зауваженнями стосовно якості харчування особового складу, а всі інші акти підписані без зауважень.

Нагадаємо, 24 липня Полторак відвідав з несподіваною перевіркою одну з військових частин 28-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України (Одеська область), де виявив запаси неякісних, зіпсованих харчових продуктів.

У вересні Полторак затвердив технічні умови для сухпайка для українських військовослужбовців.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1990

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]