Головна » 2016 » Березень » 15 » Понад 12 тисяч осіб з початку року подалися служити в армію за контрактом

Понад 12 тисяч осіб з початку року подалися служити в армію за контрактом

З початку 2016 року в Україні кількість охочих вступити на військову службу за контрактом становила понад 12 тис. осіб, з яких понад 9,3 тис. осіб вже підписали контракти. Про це сьогодні, 15 березня, під час брифінгу повідомила речниця Міністерства оборони Оксана Гаврилюк, передає УНІАН.

"Варто зазначити, що у Збройних силах України змінено підходи до відбору та призову на військову службу за контрактом. Тепер всіх без винятку кандидатів спрямовують до навчальних центрів Збройних сил, де кваліфікаційними комісіями визначається рівень підготовки рекрута та подальші терміни його навчання. Отож, якщо контрактник не потребує навчання, то протягом від одного до двох тижнів з ним проводять заняття задля відновлення навичок, після чого контрактник отримує розподіл до військової частини", - повідомила речниця міністерства.

Інші контрактники, за її словами, навчаються за програмою підготовки терміном від одного до двох місяців.

Раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив, що рішення про чергову хвилю мобілізації буде ухвалено у березні, але у разі достатньої кількості контрактників терміни можуть бути перенесені.

Згідно з планами, число контрактників у Збройних Силах України поступово збільшать до 70% від чисельності рядового, сержантського та старшинського складу.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1843

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]