Головна » 2021 » Березень » 21 » Понад $1,67 мільярда Німеччина інвестувала в економіку України

Понад $1,67 мільярда Німеччина інвестувала в економіку України

німеччина Україна

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, співголова українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва Ольга Стефанішина.

За її словами, енергетичне партнерство було укладено між країнами восени минулого року, але Німеччина є нашим стратегічним енергетичним партнером уже багато років. Особливо це партнерство, зауважила Стефанішина, було посилене після того, як Україна задекларувала узгодження своєї політики з Європейським зеленим курсом. Окрім амбітних екологічних зобов’язань, Україна також зобов’язується пройти великий шлях «зеленої трансформації», яка охоплює, зокрема, і трансформацію вугільних регіонів. Німеччина стала найбільшим союзником України, це можна розглядати як довгострокову інвестицію в розвиток України.

"Буквально цього року Україна й Німеччина мають узгодити програму такого "справедливого переходу" й уже з наступного року братися за її реалізацію через чотири пілотних проєкти", - наголосила віцепрем’єр. Уряд ФРН передбачив, за її словами, значне фінансування. Цифру вона не назвала, але зауважила, що ідеться про «мільйони євро». При цьому Стефанішина визнала, що цього, звісно, недостатньо для реалізації цієї амбітної цілі, адже «потреби сягають десятків мільярдів євро». Водночас навіть попри те, що фінансування недостатньо для реалізації мети, політична підтримка цієї амбіції залишається дуже важливою для нас, додала вона.

Віцепрем’єр повідомила, що під час 4-го Українсько-німецького форуму в Берліні в п’ятницю обговорювалися нові проєкти, зокрема, розглядалися конкретні бізнес-кейси щодо переміщення деяких високотехнологічних виробництв на територію України.

Одним з пріоритетних напрямків є водень, оскільки Україна зобов’язалася узгоджувати свою політики з цілями Європейського зеленого курсу (Green Deal), додала вона.

«Ми говоримо про водень, про співробітництво у сфері акумуляторної економіки тощо», - сказала Стефанішина.

За її словами, німецькі компанії чудово розуміють, що досягнення ФРН кліматичної нейтральності підвищить попит на електроенергію, а Україна є тим джерелом, яке може задовольнити цей попит. Окрім амбітних екологічних зобов’язань, які беремо на себе, ми також зобов’язуємося пройти великий шлях «зеленої трансформації», зауважила урядовець.

Стефанішина відзначила високий рівень готовності німецьких компаній виходити на український ринок.

Вона також наголосила, що Німеччина є нашим основним торговельним партнером у ЄС, за результатами 2020 року її частка серед країн ЄС становить17,6 %. Станом на жовтень 2020 року Німеччина інвестувала в економіку України 1,67 млрд дол.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-03-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1406

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]