Головна » 2023 » Лютий » 22 » Пообіцяли підтримувати Україну "стільки, скільки потрібно" Байден і лідери Бухарестської дев’ятки

Пообіцяли підтримувати Україну "стільки, скільки потрібно" Байден і лідери Бухарестської дев’ятки

Президент США Джо Байден та лідери Бухарестської дев’ятки у середу, 22 лютого, підтвердили "непохитну" підтримку України. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

На зустрічі були присутні генсекретар НАТО Єнс Столтенберг і дев’ять лідерів країн Бухарестської дев’ятки. Учасники зустрічі обговорили посилення східного флангу Альянсу, і Байден підтвердив відданість США 5-й статті статуту НАТО.

"Напередодні річниці неспровокованої широкомасштабної агресії росії проти України лідери підтвердили свою непохитну підтримку України та наголосили на спільній прихильності підтримці українського народу стільки, скільки потрібно", — сказано в повідомленні.

Президент Литви Ґітанас Науседа заявив, що закликав Байдена вимагати від НАТО розміщення додаткової військової техніки, зокрема артилерійських знарядь, у країнах Балтії, повідомляє The Guardian. За даними ЗМІ, американський президент вже зійшов на борт Air Force One після візиту в Україну та Польщу.

Візит Джо Байдена в Київ 20 лютого став першим приїздом президента США в Україну за 15 років.

Байден оголосив про надання Україні додаткової допомоги, анонсував нові санкції проти росії та обговорив із президентом Володимиром Зеленським передачу Києву далекобійної зброї.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1268

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]