Головна » 2023 » Серпень » 16 » Попри ризик заборони на політичну діяльність мер Стамбула йде на вибори

Попри ризик заборони на політичну діяльність мер Стамбула йде на вибори

Мер Стамбула Екрем Імамоглу оголосив про свої плани переобратися на муніципальних виборах в березні 2024 року попри можливу заборону на політичну діяльність. Про свої плани йти на нові вибори він оголосив журналістам у вівторок, пише DPA.

Остаточне рішення щодо його кандидатури прийматиме керівництво головної опозиційної Республіканської народної партії (CHP), яку він представляє.

"Я маю намір захистити Стамбул від несправедливості та руйнування довкілля", – заявив Імамоглу.

Мер Стамбула також розкритикував діяльність президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана за низку проблем, серед яких криза вартості життя і наплив біженців, не називаючи безпосередньо президента.

2022 року суд засудив Імамоглу до більш ніж двох років ув'язнення, а також заборони на політичну діяльність за нібито образу державних службовців. Якщо вирок стане остаточним, він не зможе обіймати будь-які політичні посади.

Правозахисні групи засудили судовий процес проти мера Стамбула як політично вмотивований.

Імамоглу розглядається як потенційний конкурент Ердогана у боротьбі за президентське крісло. На місцевих виборах 2019 року він поклав край 25-річному правлінню партії президента та його ісламських консервативних попередників у найбільшому місті та фінансовій столиці Туреччини.

На початку червня Ердоган офіційно вступив на посаду президента Туреччини.

Згідно з офіційними результатами другого туру, Ердоган виграв президентські вибори із результатом 52,18%, тоді як опозиційний кандидат Кемаль Киличдароглу отримав 47,82% голосів.

Термін повноважень Ердогана триватиме до 2028 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-08-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1392

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]