Головна » 2016 » Січень » 10 » Посеред зими у Карпатах гуляють ведмеді

Посеред зими у Карпатах гуляють ведмеді

Через аномальну погоду цього року в Карпатах зафіксовано передчасну активність ведмедів. Прокинувшись від сну, в пошуках їжі вони можуть заходити і на популярні туристичні маршрути.

Як повідомляє Закарпатський кореспондент, сліди звірів викладають на тематичних форумах любителі трекінгу. Експерти не рекомендують туристам планувати сольні або мало групові походи в місця рідко відвідувані туристами. За їхніми словами, саме в таких місцях, де ведмеді "не звикли" до людей може трапиться напад.

"Я щойно повернувся з під Чивчина (важкодоступна гора на кордоні з Румунією, -авт.), На ділянці в пару дес.кв.км я перетнувся з як мінімум трьома різними ведмедиками, двоє з яких мої" знайомі ", тобто я знаю про їх ареал проживання і часто зустрічаю в цих місцях їх слід, але третій ... для мене, наприклад, був новиною, вельми шокуючою (слід 40см / 25см), і цей гігант ходив змійкою всю дорогу. Милькова, він там шукав здобич, безпосередньо перед моїм приходом туди (кігтики на слідах були виразними і "свіжими"), і мені просто пощастило що я не привернув його уваги, бо поки що звір для нього - легка здобич (сніг неглибокий) ", - пише житель Івано-Франківської області Олександр.

Варто відзначити, що випадки нападу ведмедів на людей вкрай рідкісні. Стан популяцій ведмедів в Карпатах катастрофічний, у порівнянні з сусідніми гірськими регіонами Словаччини та Румунії, де кількість Мішок перевищує дві-три тисячі. В Українських Карпатах рахунок йде на десятки, у зв'язку браконьєрством і антропогенним навантаженням на ліси.

Але проявляти обачність у горах все ж варто, особливо у важкодоступних місцях Карпат.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
10-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1932

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]