Головна » 2015 » Березень » 12 » Повернення на батьківщину росіян, які воюють у лавах терористів за кордоном, у Радбезі РФ побоюються

Повернення на батьківщину росіян, які воюють у лавах терористів за кордоном, у Радбезі РФ побоюються

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що участь найманців російського походження у лавах терористичних угруповань за кордоном становить серйозну загрозу в разі їхнього повернення на батьківщину.

"Необхідно взяти під особливий контроль загрозу, яку становлять бойовики, що повертаються з гарячих точок, які брали участь у конфліктах на боці терористичних угруповань. Не секрет, що велика кількість найманців російського походження воюють сьогодні за кордоном у рядах цих бандитських формувань", - заявив Патрушев у середу 11 березня на нараді в П'ятигорську, повідомили в прес-службі Радбезу РФ.

"По поверненню на батьківщину вони можуть принести на нашу землю навички витонченого терору, в тому числі властивого угрупованню, яке називає себе "Ісламська держава Іраку та Леванту", але нічого спільного з ісламом не має", - повідомив секретар Радбезу РФ.

"Все це слід ретельно враховувати в оперативно-розшуковій діяльності та профілактичній роботі з гармонізації національних і міжконфесійних відносин", - заявив Патрушев.

За даними прес-служби, на нараді в П'ятигорську були обговорені питання запобігання вогнищам міжнаціональної та міжконфесійної напруженості, профілактики тероризму та екстремізму в регіонах Північнокавказького регіону.

"Зберігається ціла низка вогнищ міжнаціональної напруженості на території Республіки Дагестан, зростає число конфліктних ситуацій між представниками кавказьких етносів і слов'янським населенням у Ставропольському краї. При цьому на ґрунті побутових конфліктів виникають гострі міжнаціональні суперечності між місцевим населенням та мігрантами", - сказав секретар Радбезу РФ.

У прес-службі РБ сказали, що в ПКФО (Північнокавказький федеральний округ) немає відкритих міжнаціональних конфліктів, проте, за словами Патрушева, прихована напруженість у сфері міжнаціональних і міжетнічних відносин у низці регіонів Північного Кавказу зберігається.

"Секретар Ради безпеки РФ підкреслив, що не повною мірою припинені канали фінансування бандформувань від національних діаспор, що проживають за кордоном. Залишається непростою соціально-економічна ситуація в регіоні. Істотний внесок у дестабілізацію обстановки вносить невирішена до кінця проблема припинення поширення екстремістської ідеології, пропаганда якої ведеться в мережі інтернет на загальнодоступних сайтах", - сказали в прес-службі.

Зазначимо, що російські спецслужби оцінюють кількість співвітчизників серед бойовиків в Іраку приблизно в 1700 осіб, а за даними американської розвідки, в Україні кількість російських найманців сягає 12 тисяч.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-03-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1872

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]