Головна » 2024 » Липень » 28 » Повстанці у Малі ліквідували групу "вагнерівців": подробиці

Повстанці у Малі ліквідували групу "вагнерівців": подробиці

У прикордонному місті Тінзауатен, Республіка Малі, повстанський рух туарегів CSP-PSD здійснив успішну атаку на групу російських найманців ПВК “вагнер” та солдатів малійської хунти. В результаті боїв, які тривали два дні, повстанці захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни.

Про це пише Reuters.

Армія Малі визнала втрату двох солдатів та поранення ще десяти, одночасно заявивши про ліквідацію близько 20 повстанців. Однак, за словами колишнього політика Мохамеда Ларбі Зітута, втрати хунти та “вагнерівців” значно більші.

Атака на групу “вагнер” та військ хунти була однією з найбільших битв у регіоні. За повідомленнями, серед загиблих бойовиків був адміністратор пропагандистського Telegram-каналу “Grey Zone”.

“Сепаратисти Азавад (озброєні групи, що борються за автономію/незалежність, що складаються з племен арабів, таурегів та фулані) відбили атаки малійської армії (переважно з племен бамбара) за підтримки найманців “вагнера”, за кілька сіл поблизу алжирського кордону”, – пише колишній політик, правозахисник і дипломат Мохамед Ларбі Зітут.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що США запровадили санкції проти компаній у ЦАР за зв’язки з “ПВК вагнер“. Також писали, що у білорусі “вагнерівці” тренують диверсантів.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-07-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1220

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]