Головна » 2024 » Червень » 3 » Повторні вибори проходять у Сербії

Повторні вибори проходять у Сербії

У неділю в Сербії пройшли повторні вибори, які були призначені після виявлених порушень під час попереднього голосування 17 грудня. Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що голосування у Белграді проводиться повторно після того, як у грудні 2023 року з’явились повідомлення про масові порушення, які призвели до політичної напруженості та звинувачень у тому, що Сербська прогресивна партія чинного президента країни Александара Вучича сфальсифікувала результати голосування.

У партії сербського президента ці обвинувачення відкинули, однак призначили повторне голосування.

Окрім цього, в неділю відбулися вибори до понад 80 муніципальних рад і мерій у двох ключових містах – північному обласному центрі Нові-Сад і місті Ніш на півдні країни.

Правляча партія Вучича, яка вже більше десяти років контролює усі рівні влади у Сербії, вважається фаворитом на повторних виборах 2 червня, йдеться у матеріалі.

Опозиційні групи розділилися щодо того, брати участь у виборах чи продовжувати вимагати вільного і чесного голосування. У Белграді ті, хто балотується, проводять кампанію під гаслом «Ми обираємо боротьбу!».

Згідно з оцінкою міжнародних спостерігачів, грудневі вибори, включно із парламентськими, пройшли на "несправедливих умовах", частково через втручання президента і системні переваги для правлячої партії.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-06-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1519

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]