Головна » 2022 » Серпень » 2 » Позачергові вибори призначені в Болгарії

Позачергові вибори призначені в Болгарії

болгарія вибори

Президент Болгарії Румен Радев розпустив парламент і призначив позачергові вибори на 2 жовтня. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Тимчасовим виконувачем обов'язків прем'єр-міністра стане Галаб Донев, який до цього обіймав посаду секретаря президента з питань демографії та соціальної політики.

Політична криза у Болгарії розпочалася 8 червня, коли лідер партії "Има такъв народ" ("Є такий народ") Славі Трифонов відкликав своїх міністрів з кабінету міністрів Кирила Петкова.

16 червня парламент проголосував за відставку голови Народних зборів Ніколи Мінчева, а ще через тиждень уряд Петкова отримав вотум недовіри голосами 123 з 239 депутатів парламенту.

Це рішення ініціювала опозиційна партія ГЄРБ, яку очолює колишній прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, її підтримали ще три партії.

Вже після вотуму уряд Петкова вирішив вислати 70 співробітників російського посольства.

Останні вибори в Болгарії відбулися у листопаді 2021 року. На них перемогла партія "Продължаваме промяната" ("Продовжуємо зміни") Кирила Петкова та Асена Василєва. Партія ГЄРБ Бойка Борисова посіла друге місце.

Вибори також відбувалися у липні 2021 року (перемогла партія "Има такъв народ") і у квітні 2021 року (переміг ГЄРБ).


За матеріалами: Новини сьогодні
02-08-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11322

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]