Головна » 2023 » Липень » 7 » Прибув до Словаччини президент Зеленський, зустрівся з президенткою Словаччини. ВІДЕО

Прибув до Словаччини президент Зеленський, зустрівся з президенткою Словаччини. ВІДЕО

У Словаччині президент Зеленський обговорить саміт НАТО та формулу миру, двостороннє співробітництво, енергетичну безпеку.

У Братиславі президент України планує провести переговори з президенткою країни Зузаною Чапутовою, прем'єр-міністром Людовітом Одором та головою Національної Ради (парламенту) Борисом Колларом.

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 7 липня, після візиту до Чехії прибув до Словаччини. Офіційна церемонія зустрічі транслювалася Офісом президента України.

Зеленський вже зустрівся з президенткою країни Зузаною Чапутовою.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський анонсував візит до Словаччини.

Раніше повідомлялось, що напередодні саміту НАТО Володимир Зеленський намагається провести зустрічі з як найбільшою кількістю членів Альянсу. Він підтвердив, що відправиться з візитом до Туреччини для зустрічі із президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.

У Братиславі заплановані переговори президента України з президенткою, прем'єром і головою парламенту Словаччини. Володимир Зеленський планує обговорити з ними оборонну підтримку та євроатлантичну інтеграцію України.

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 7 липня, після візиту до Чехії прибув до Словаччини, повідомляють агенції Reuters і AFP.

У Братиславі він планує провести переговори з президенткою країни Зузаною Чапутовою, прем'єр-міністром Людовітом Одором та головою Національної Ради (парламенту) Борисом Колларом.

"Разом із нашим надійним сусідом говоримо про конкретну оборонну підтримку та євроатлантичну інтеграцію України, саміт НАТО та "формулу миру", двостороннє співробітництво, енергетичну безпеку", - написав президент України у мережі.

Третя країна за два дні

Словаччина - третя європейська країна, яку відвідує Володимир Зеленський за останні два дні. Напередодні він розпочав своє турне з візиту до Болгарії, де домовився активізувати двосторонню співпрацю в оборонному секторі.

Після цього він попрямував до Чехії, де провів низку переговорів ввечері у четвер і зранку у п'ятницю. Після зустрічі з президентом України прем'єр Чехії Петр Фіала пообіцяв, що Прага у найближчі місяці передасть Києву штурмові гелікоптери, тисячі додаткових боєприпасів великого калібру та допоможе з навчанням пілотів.

Крім того, Болгарія і Чехія пообіцяли Києву підтримку на шляху до НАТО.

7 липня, президента України чекають також у Туреччині.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1428

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]