Головна » 2017 » Червень » 29 » Приїде відомий письменник Юрій Андрухович на Фестиваль квітів у замок Сент-Міклош

Приїде відомий письменник Юрій Андрухович на Фестиваль квітів у замок Сент-Міклош

Сьогодні, 29-го червня, в Ужгороді розповіли про те, як буде проходити другий Фестиваль квітів у замку Сент-Міклош в Чинадієві. Захід триватиме два дні – 1-2 липня.

Як відзначив Йосип Бартош, художник, оренда замку Сент-Міклош: "Середньовіччя і квіти дуже тісно пов'язані. Зокрема, є інформація про те, що Ілоні Зріні дуже любила квіти і мала чудові сади. Також вважливе значення флористика мала й для геральдики того часу. Зараз нам дуже допомагають фахівці-флористи, які зокрема сказали свої побажання до парку, який відтворюється біля замку. Цей парк є історичним, і ми раді, що ця територія нарешті знайшла своє місце".

Як відзначила Вікторія Соловей, представник Асоціації українських флористів та координатор фесту, особливо багато змін у самій концепції фестивалю не буде, але передбачена низка цікавих новинок. "Традиційним символом заходу залишається троянда. Хочемо, аби фестиваль продовжувався і став традиційним. Знову буде композиція у вигляді великого квіткового серця, але вже іншого дизайну. Також ми вирішили відкрити для відвідувачів підвали замку, де будуть інсталяції в підвалах: квіти, факели, свічки тощо. Окрім того, в замку є спеціальна кімната, в якій буде відтворена весільна церемонія, яку ми назвали "Весільна церемонія в спальні Ілоні Зріні. Також буде ярмарок хенд-мейду, ювелірна виставка, пошта кохання, дерево бажань та багато інших цікавих атракцій", – відзначила організаторка.  

Цьогоріч в гості до замку приїде відомий український письменник – Юрій Андрухович. Літерні читання від метра української літератури відбудуться 2-го липня.  

 "Про Захід"


За матеріалами: Новини сьогодні
29-06-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1983

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]