Головна » 2016 » Липень » 17 » Привернув увагу активних мукачівців занедбаний стан відпочинкової зони

Привернув увагу активних мукачівців занедбаний стан відпочинкової зони

Таким чином небайдужі мукачівці намагаються привернути увагу міської влади до необхідності відновлення зони відпочинку - скверу на вул. Валенберга-Набережній.

У суботу, 16 липня, близько десяти сімей з прилеглих до скверу вулиць зібралися тут із дітьми на сімейний відпочинок. Зусиллями активістів було проведено вело-школу для дітей та дорослих з майстром міжнародного велоспорту Артемом Тапчанюком. Завершили навчання дружнім змаганням - вело-естафетою.

Варто зазначити, що раніше, активісти власними силами відновили у сквері на набережній декілька лавиць та встановили урну для сміття.
Разом з тим, як зауважив у коментарі для Голосу Карпат член Постійної депутатської комісії з питань комунальної власності та земельних відносин Юрій Кравчук, наразі ці землі не мають статусу ані міського скверу, ані зони відпочинку.

"Після паводку 1998 року міський сквер по вул. Валенберга втратив статус зони відпочинку. Колишні можновладці раніше вже роздали землі скверу, але активістам вдалося їх відвоювати. Я виріс у цьому сквері, тут навчився їздити на велосипеді, адже в ті часи парк був відповідно облаштований. Тут вивчали ПДР вихованці станції юних техніків, була траса для картингів. Наразі парк повністю занедбаний і ніде немає підтвердження, що це сквер чи то зелена зона. Згідно зонінгу сквер розділено під житлове будівництво та комерцію. Юридично міська влада має право продати ці ділянки. Проте, ми будемо робити усе можливе, аби відновити зону відпочинку для громади міста", - розповів Кравчук.

Маємо зазначити, що місцеві активісти планують продовжити акцію на підтримку відновлення парку й надалі. Завтра, 17 липня, за сприятливої погоди активісти продовжать сімейний відпочинок у сквері й запрошують долучатися до акції всіх небайдужих.

"Щодо питання урбанізації та "сучасного" стилю життя, то під час сьогоднішнього відпочинку для нас, батьків, стало очевидним те, що діти які проживають поруч на одній вулиці, на відміну від інтернету, в реальному житті виявляються малознайомими. Завдяки таким зустрічам і відпочинку наші діти знайомляться, спілкуються і продовжують товаришувати, але вже не в соціальних мережах, а граючись і спілкуючись віч на віч. Благо парк великий. Місця вистачить усім дітлахам", - зауважив Голосу Карпат один з ініціаторів акції Сергій Альохін.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1870

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]