Головна » 2017 » Липень » 24 » Привезли ретро-паровоз на Закарпаття

Привезли ретро-паровоз на Закарпаття

Який курсуватиме Боржавською вузькоколійкою

Учора (23.07) в м.Берегово (Закарпаття) прибув паровоз «ГР-280», який працюватиме на Боржавській вузькоколійці в рамках пілотного проекту Міністерства інфраструктури України за підтримки Закарпатської облдержадміністрації спільно з партнерами з Німеччини та Швейцарії.

– Сьогодні паровоз вивантажать із залізничної платформи, на якій його транспортували з м.Гайворон (Кіровоградщина), а найближчими днями відбудеться пробний пуск «ГР-280» на Боржавській вузькоколійці в межах Виноградівського району, –¬ повідомляє Геннадій Москаль. – У перший рейс паровоз «заправлять» буковими дровами з Берегівського лісгоспу. Із кінця липня по кінець серпня у вихідні й святкові дні ретро-паровоз курсуватиме вузькоколійкою між Іршавою, Хмільником і Виноградовом. Він тягтиме три пасажирські вагони і один вантажний для велосипедів, дрібного вантажу та організації громадського харчування.

Нагадаємо, що пілотний проект із використанням ретро-паровоза для популяризації Боржавської вузькоколійки був задуманий на початку року. В останні місяці проект кілька разів перебував на межі зриву через технічні причини, однак завдяки наполяганню Геннадія Москаля, котрий неодноразово звертався до керівництва Мінінфраструктури та Укрзалізниці, його вдалося повернути «до життя».

Для довідки: Паровози серії «ГР» виготовлялися в Німеччині з 1947 по 1956 року в рамках репарації Радянському Союзу. На сьогодні в Україні збереглося всього кілька справних паровозів ГР, один із яких – у м.Гайворон на Кіровоградщині. Ще кілька паровозів цієї серії встановлені в різних містах як пам’ятники.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
24-07-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1779

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]