Головна » 2016 » Грудень » 13 » Про лавинну небезпеку попереджають рятувальники

Про лавинну небезпеку попереджають рятувальники

У вівторок 13 грудня на дорогах України, крім Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької областей, ожеледиця. Про це повідомляє ДСНС з посиланням на Укргідрометцентр.

У цьому зв'язку рятувальне відомство закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці.

"Водіям варто пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно обирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найімовірніше виникнення ожеледиці", - зазначається у повідомленні.

Крім того, синоптики попереджають про лавинну небезпеку на високогір'ях та встановлення льодоставу на річках України.

"13 грудня у високогiр’ї Iвано-Франкiвської області очiкується підвищена лавинна небезпека. 13-15 грудня на гiрських притоках Днiстра та у його верхiв'ї (Львiвська, Iвано-Франкiвська області) очiкується відновлення льодоутворюючих процесiв, на окремих дiлянках рiчок встановлення льодоставу, мiсцями можливий підйом рівнів води на 0,3–1,0 м над поточними рiвнями, без негативних наслідків", - зазначається у повідомленні ДСНС.

Раніше синоптики спрогнозували, що зима 2016-2017 рр. в Україні буде в цілому теплою, але з кількома періодами різких похолодань, які будуть змінюватися потеплінням до позитивних температур. 

 


За матеріалами: Новини сьогодні
13-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1894

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]