Головна » 2019 » Листопад » 16 » Про нову кредитну програму провів переговори уряд з МВФ

Про нову кредитну програму провів переговори уряд з МВФ

 

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук та міністерка фінансів Оксана Маркарова зустрілися з керівником місії Міжнародного валютного фонду Роном ван Роденом та економістом місії Габором Пулою. Про це повідомила прес-служба уряду.

Темою переговорів були умови відкриття нової довгострокової програми розширеного фінансування.

«Україна продемонструвала та продовжує показувати швидку та успішну реалізацію реформ: Парламент у першому читанні прийняв проєкт закону про обіг сільгоспземель, плюс ухвалив закон про анбандлінг. Останній вже підписав президент», – сказано в повідомленні.

Напередодні представники місії Міжнародного валютного фонду провели зустріч з керівництвом Нацбанку України.

Місія МВФ розпочала роботу в Україні 14 листопада. Її представники сподіваються досягти швидких результатів у підписанні нової програми співпраці з Україною.

Нагадаємо: зараз Україна перебуває у короткостроковій кредитній програмі МВФ, яка має завершитися на початку 2020 року. В межах цієї програми країна отримала 1 транш з передбачених трьох.

Востаннє місія МВФ була в Україні у вересні. 18 жовтня в організації повідомили, що повернуть свою місію назад до України найближчим часом. Згодом прем'єр-міністр Олексій Гончарук сказав, що місія МВФ має прибути в Україну приблизно 4 листопада, проте візит відмінили.

Напередодні видання The Wall Street Journal написало, що МВФ заморозив співпрацю з Україною, зокрема виплату траншів в межах чинної програми. Причиною цього були названі судові процеси навколо ПриватБанку та ймовірність того, що колишні власники можуть повернути над ним контроль. За даними видання, у МВФ прагнуть, аби українська влада активніше домагалася повернення коштів, які Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели з ПриватБанку напередодні його націоналізації.

Своєю чергою, в уряді зазначили, що МВФ не заморожував співпраці з Україною.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-11-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1423

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]