Головна » 2022 » Липень » 28 » Продавати більше готівкової валюти дозволив банкам НБУ

Продавати більше готівкової валюти дозволив банкам НБУ

валюта

Національний банк України з 27 липня дозволив банкам продавати в готівковому сегменті валютного ринку половину від купленої в громадян з 13 квітня 2022 року безготівкової валюти додатково до продажу придбаної з цієї ж дати готівкової валюти. Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Відповідне рішення має збільшити пропозицію у готівковому сегменті валютного ринку і з рештою позначитися на послабленні девальваційного тиску.

Водночас додатковий тиск на міжнародні резерви НБУ внаслідок використання банками цього дозволу буде помірним і контрольованим.  

Наведені зміни та низка інших уточнювальних змін унесені постановою правління Національного банку України від 26 липня 2022 року № 159 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18", яка набирає чинності з 27 липня.

Як повідомляли Українські Новини, Національний банк України з 14 квітня 2022 року дозволив банкам продавати готівкову іноземну валюту населенню.

Водночас регулятор передбачив, що банки можуть здійснювати продаж готівкової валюти клієнтам у межах різниці між загальними обсягами купленої ним готівкової іноземної валюти та проданої.

Це було необхідно для запобігання додаткового тиску на валютні резерви в умовах значного переважання попиту над пропозицією в безготівковому сегменті валютного ринку та реалізації відкладеного попиту з боку громадян.

Національний банк з 21 травня 2022 року скасував обмеження на встановлення курсу, за яким уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам.

З початку війни Національний банк України вже уклав угоду про обмін готівкової гривні з центральними банками Польщі, Німеччини, Бельгії, Італії, Швеції та Нідерландів.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-07-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11183

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]