Головна » 2023 » Березень » 1 » Продовжує видавати росіянам "золоті візи" Іспанія - ЗМІ

Продовжує видавати росіянам "золоті візи" Іспанія - ЗМІ

Іспанія продовжує надавати посвідки на проживання росіянам за схемою "золотої візи", попри те, що раніше влада призупинила надання таких віз заможним громадянам росії через вторгнення в Україну.

Минулого року Міністерство закордонних справ Іспанії спільно з Міністерством внутрішніх справ, а також Міністерством соціального захисту домовилися про призупинення видачі посвідок на проживання, а також золотих віз на нерухомість громадянам росії.

Така угода була частиною санкцій, запроваджених щодо росії у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну. Однак іспанська влада не повністю виконала це рішення.

"Місяць тому ми отримали схвалення останньої заяви про проживання громадянина росії, який придбав житло. Те, що вони скасували, - це можливість просити ці візи в консульствах у санкт-петербурзі та москві, але не дозволи, які туристи просять звідси", - розповіла юрист, що спеціалізується на імміграції, Крістіна Ромеро з юридичної фірми Antonio Segura.

Зокрема, зазначає On Economia, влада Іспанії 25 січня видала дозвіл на проживання члену сім'ї російського інвестора.

Джерела в Мінсоцзахисту на питання On Economia про те, чи видають громадянам рф дозволи на інвестування, не відповіли і не надали дані про кількість виданих дозволів минулого року.

Однак член Імміграційної комісії Асоціації адвокатів (ICAB) Антоніо Сегура каже, що це все ще можна зробити.

"Були громадяни росії, які боялися, що посвідки не нададуть, і ми думали, що влада перестане їх видавати. Але врешті-решт ми з'ясували, що жодних змін у Генеральному бізнес-підрозділі не відбулося, а лише ветували російські консульства", - підкреслив він.

Згідно з заявою міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануеля Альбареса, у березні минулого року дію програми "Золота віза" для громадян росії було призупинено.

Іспанська схема отримання посвідки на проживання через інвестиції, також відома як програма «Золота віза», дозволяє іноземним громадянам отримати дозвіл на проживання в цій країні в обмін на інвестиції в Іспанії на суму щонайменше 500 тисяч євро.

За даними Служби дипломатичної інформації, з початку 2020 року до кінця січня минулого року владою Іспанії було видано 492 «золоті візи» російським громадянам.

Раніше через намір уряду Португалії припинити програму з «золотих віз», цікавість до неї в листопаді зросла майже на 50%.

Британський уряд скасував візи, які пропонували можливість отримання посвідки на проживання тим, хто інвестував не менше 2 млн фунтів стерлінгів, через побоювання щодо притоку незаконних російських грошей.

Ірландія припинила видачу "золотих віз", але не через росіян. Із 15 лютого Ірландія не прийматиме заявки в рамках Програми іммігрантів-інвесторів (IIP). За нею багаті іноземці могли отримати дозвіл на проживання.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1313

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]