Головна » 2019 » Березень » 15 » Проголошення незалежності Карпатської України - фундамент державності, - Парубій

Проголошення незалежності Карпатської України - фундамент державності, - Парубій

Парубій: Проголошення незалежності Карпатської України - фундамент державності

Голова Верховної Ради Андрій Парубій назвав проголошення незалежної Карпатської України 15 березня 1939 року символом і опорою, на яку спирається фундамент української державності.

Про це він заявив під час засідання парламенту у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проголошення незалежної Карпатської України - це знаменний символ і одна з міцних опор, на яку спирається фундамент української державності. І сьогодні маємо ще раз пам'ятати: ми більше не дозволимо втратити українську державність", - сказав спікер.

Парубій підкреслив, що 15 березня є віховим днем в історії українського державотворення.

"80 років тому парламент Карпатської України проголосив повну державну самостійність Карпатської України. Президентом Карпатської України був обраний видатний українець, герой України отець Августин Волошин", - нагадав Голова ВР.

Парубій наголосив, що тоді за короткий час українській владі в Карпатській Україні вдалося заснувати власні збройні сили - Карпатську Січ, головним комендантом якої став Дмитро Климпуш - дідусь віце-прем'єр-міністра України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе.

"Коли мовчала Європа, бійці Карпатської України стали в боротьбі за незалежність України проти нацистських союзників", - зауважив Голова ВР.

Також Парубій запросив оглянути в кулуарах Верховної Ради виставку "Срібна країна" до 80-ліття створення Карпатської України, яку підготувала Фундація імені Олега Ольжича.

Як відомо, 15 березня 1939 року була проголошена незалежність Карпатської України.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1538

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]