Головна » 2017 » Серпень » 23 » Пройшла урочиста хода зі 100-метровим Державним прапором центральною частиною Ужгорода

Пройшла урочиста хода зі 100-метровим Державним прапором центральною частиною Ужгорода

  Центральною частиною Ужгорода пройшла урочиста хода зі 100-метровим Державним прапором

У середу (23.08) в Ужгороді відбулися урочисті заходи до Дня Державного Прапора та Незалежності України. О 12.00 на площі Народній почалася церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, в ході якої Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав «Молитву за Україну».

Відтак колона з розгорнутим 100-метровим синьо-жовтим прапором вирушила з площі Народної до пам’ятника Августину Волошину на набережній Незалежності. Попереду колони марширував ансамбль барабанщиць поліції Донеччини у парадному обмундируванні, котрий приїхав до Ужгорода на запрошення Геннадія Москаля. Після покладання квітів до пам’ятника А.Волошину і виконання Гімну України колона рушила на площу Театральну й об’єднала розгорнутим прапором береги Ужа через Пішохідний міст.

О 14-й годині офіційна частина свята почалася в Обласному академічному музично-драматичному театрі. У своїй вітальній промові Геннадій Москаль, зокрема, зазначив:

– Усім нам випала велика честь, про яку мріяли десятки поколінь українців, – жити в незалежній Україні. Наші предки вистояли і зберегли свою ідентичність всупереч багатовіковому духовному геноциду, війнам, голодоморам та репресіям. І передали нам історичне право бути господарями на своїй землі, самостійно будувати свою країну, використовувати як державну символіку синьо-жовтий прапор, який має тисячолітню історію.

Ми чітко розуміємо, що несемо відповідальність перед майбутніми поколіннями. Тому в нас немає іншого вибору, ніж працювати самовіддано й чесно, не покладаючи рук, не жаліючи сил і енергії.

Двадцять шість років, які пройшла наша країна на шляху державотворення, були непростими. Не все з того, що планували, вдавалося зробити. Однак сьогодні ми можемо сказати з упевненістю – вибір 24 серпня 1991 року був єдино вірним. Україна відбулася як незалежна держава й обрала європейське майбутнє.

Незважаючи на всі труднощі, вона впевнено прощається з імперським минулим і повертається до сім’ї європейських народів, частиною якої була століттями. Доказом цього є асоціація з Європейським Союзом, безвізовий режим та інші  кроки, які зробила наша країна в європейському напрямку.

На жаль, не всі українці можуть відсвяткувати разом із нами сьогоднішній День Незалежності. Вже три роки Україна живе в умовах підступної військової агресії з боку Росії. Під синьо-жовтим прапором, який є символом мирного життя й праці, йдуть у бій українські воїни. Цим прапором накривають тіла наших загиблих героїв. У боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України віддали свої життя 89 закарпатців…

Для вшанування світлої пам’яті загиблих Г.Москаль запросив на сцену провідну солістку Державного заслуженого Закарпатського народного хору Віру Баганич – першу виконавицю на професійній сцені балади «Пливе кача по Тисині», яка стала народним реквіємом за загиблими на Майдані під час Революції гідності та в ході бойових дій на Донбасі…

Після вшанування пам’яті героїв почався урочистий концерт за участі заслуженої артистки України Тетяни Піскарьової та художніх колективів області. Святкова програма пройшла при повному залі Обласного академічного музично-драматичного театру.

Урочисті заходи до Дня Незалежності продовжаться в четвер (24.08). Нагадаємо, що о 6-й годині ранку заслужений академічний Закарпатський народний хор традиційно першим на світанку привітає країну зі святом. Цьогоріч колектив виконає «Молитву за Україну» на площі Народній. Зустріти сонце в офіційний день народження нашої країни запрошуємо всіх ужгородців і гостей міста.

 

 


За матеріалами: Новини сьогодні
23-08-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1727

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]