Головна » 2016 » Лютий » 19 » Прокат низки фільмів з Безруковим, Бондарчуком, Пригожиним і Газмановим в Україні заборонили

Прокат низки фільмів з Безруковим, Бондарчуком, Пригожиним і Газмановим в Україні заборонили

Державне агентство України з питань кіно анулювало прокатні посвідчення низки фільмів, учасники яких внесені Міністерством культури України до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

"Сьогодні було підписано ряд наказів на виконання положень Закону України "Про кінематографію" в частині анулювання прокатних посвідчень фільмів, учасники яких внесені Міністерством культури України до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", - написав Ільенко на своїй сторінці в Facebook в четвер, 18 лютого.

Він зазначив, що рішення ухвалено на підставі статті 15 закону "Про кінематографію", пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1315 (в редакції, що набула чинності 15.01.2016 р.), листів та роз'яснень Міністерства культури України від 28.12.2015р. та від 16.02.2016 р. щодо порядку виконання відповідних норм.

"Слід зазначити, що встановлення переліку фільмів, прокатні посвідчення яких підлягають забороні, відбувається в ручному режимі (адже в самому прокатному посвідченні з усіх учасників фільму зазначається лише режисер-постановник). Отже необхідно вивчити фільмографію відповідних осіб, які створюють загрозу національній безпеці, переконатися в їх участі в тому чи іншому фільмі, з'ясувати чи зазначені фільми мають дійсне прокатне посвідчення тощо. Отже, ця робота здійснюється поетапно, і сьогодні були анульовані прокатні посвідчення та скасована державні реєстрація на фільми за участю Сергія Безрукова, Федора Бондарчука, Йосипа Пригожина та Олега Газманова", - пояснив Іллєнка.

Він також нагадав, що ще у 2014 році було заборонено фільми за участю Івана Охлобистіна і Михайла Пореченкова. Всього на сьогодні в рамках захисту інформаційного простору України Держкіно заборонило вже 423 фільми і серіали, і, за словами Іллєнка, найближчим часом ця робота буде продовжена.

За словами голови Держкіно, до списку фільмів, яким анульовано прокатні посвідчення і скасовано державні реєстрації, увійшли: "У червні 41-го", "9 місяців"; "Висоцький. Спасибі, що живий", "Джентльмени, удачі!", "Дублер", "Йолки-2", "Кухня", "Мама, не горюй!", "Майстер і Маргарита", "Молодіжка (2-41 серії )", "Залюднений острів 1,2", "Про Федота-стрільця, удалого молодця", "Весілля за обміном", "Свої", "Сталінград", "Таксистка 4","Чорна кімната", "Я залишаюся".

Раніше Кабінет міністрів України заборонив Державному агентству з питань кіно (Держкіно) проводити державну реєстрацію та видавати прокатне посвідчення на фільми, учасники яких входять до переліку осіб, що загрожують національній безпеці. 


За матеріалами: Новини сьогодні
19-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1929

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]