Головна » 2013 » Червень » 18 » Прокурори розслідують незаконні рубки на Закарпатті

Прокурори розслідують незаконні рубки на Закарпатті

Закарпатською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено перевірку за фактами перевищення службових обов’язків працівниками лісової охорони Національного природного парку «Ужанський», які виявлені Державною екологічною інспекцією Закарпатської області.

Як повідомила стажист на посаді прокурора Закарпатської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Тетяна Кучеренко: «За результатами проведення вказаної перевірки встановлено, що службові особи одного з науково-дослідних відділень парку, незаконно відвели у рубку, а потім зрубали на 263 дерева більше, ніж було зазначено у матеріалах відводу, чим спричинили державі збитків на майже 600 тисяч гривен».

«Відтак, 11 червня, Закарпатською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Наразі по справі проводиться досудове розслідування – підсумувала вона».

Довідка:

ч. 3 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, вчинене працівником правоохоронного органу – карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

За матеріалами: Новини сьогодні
18-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11190

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]