Головна » 2019 » Вересень » 22 » Провели вакцинацію диких м’ясоїдних тварин на території чотирьох районів Закарпаття

Провели вакцинацію диких м’ясоїдних тварин на території чотирьох районів Закарпаття

На території чотирьох районів Закарпаття провели вакцинацію диких м’ясоїдних тварин

У рамках осінньої кампанії з пероральної імунізації диких тварин на території Великоберезнянського, Свалявського, Воловецького та Перечинського районів нещодавно була проведена пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Ці заходи передбачені положеннями міжнародної угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Польщі щодо виконання Програми боротьби зі сказом на території України у 2018-2020 роках.

Приманки з вакциною були розповсюджені над лісовими та польовими угіддями, за межами населених пунктів у вказаних районах традиційним способом із залученням авіації. На сьогодні загалом вдалося вже розповсюдити 65010 доз.

«Такі заходи допоможуть створити благополучне середовище щодо захворювання на сказ серед диких тварин, – каже начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області Юлій Шимон. – Адже саме представники дикої фауни є основним резервуаром збудника сказу в природі».

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області принагідно просять краян при виявлені приманок не брати їх руками і не переносити з місць розкладання.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-09-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1397

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]