Головна » 2022 » Лютий » 16 » Провести масштабні кібернавчання планують в Україні

Провести масштабні кібернавчання планують в Україні

кібернавчання

За кілька місяців в Україні планують провести перші масштабні кібернавчання, під час яких тестуватимуть протоколи реагування на хакерські атаки. Про це повідомив віце-прем’єр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час брифінгу, передає Держспецзв'язок.

"Ми плануємо за кілька місяців провести перші масштабні кібернавчання в Україні, щоб протестувати та проаналізувати як працюють протоколи реагування", – сказав Федоров.

У січні 2022 року повідомляли, що в Україні планують провести навчання з кібербезпеки на тлі тодішньої хакерської атаки на низку сайтів держструктур.

Нагадаємо, що в мобільному додатку "Дія" неодноразово ставався збій. Наприклад, користувачі не могли авторизуватись та відкрити COVID-сертифікати.

З другої половини дня 15 лютого 2022 року фіксували потужну DDOS-атаку на низку інформаційних ресурсів України - Міноборони та ПриватБанк з Ощадбанком зокрема. Портал “Дія” також потрапив під кібератаку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом кібератак на українські інтернет-портали.

Як повідомив міністр внутрішніх справ, 16 лютого всі сайти та застосунки, які зазнали атаки, працюють стабільно.

Віце-прем’єр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що DDOS-атака на сайти та застосунки державних органів та банків, яка сталася 15 лютого, була найбільшою в історії України.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-02-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1628

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]